Glas Srpske uporni čuvar tradicije

Danijel Radujković
Glas Srpske uporni čuvar tradicije

Banjaluka - Zahvalan sam "Glasu Srpske" što ostaje uporan u nastojanju da organizuje ovu manifestaciju i održi dugu tradiciju u veoma teškom vremenu, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je predsjednik Organizacionog odbora 60. jubilarnog Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.

On je naglasio da je potrebno vrednovati rezultate svih sportista iz Republike Srpske i adekvatno ih nagraditi.

- U sportu je danas veoma teško i to je odraz stanja u društvu, ali je potrebno nagraditi pojedince i kolektive. Treba ih prepoznati i dati društvenu satisfakciju, a jedna od njih svakako je i dodjeljivanje nagrada. Ovaj posao treba da odradimo na najbolji mogući način, jer znam koliko to znači sportistima kada ih prepoznate i uvrstite u nosioce nagrada - dodao je Dodik.

Na sastanku sa ostalim članovima Organizacionog odbora Dodik je naglasio da će svi članovi pružiti logističku podršku.

- Sa rukovodstvom "Glasa" razgovaraćemo da se sve organizuje na najvišem nivou, jer ovo šalje poruku koja kaže da smo društvo koje je sposobno da na najvišem nivou organizuje ovakvu manifestaciju. U svim državama Evrope ovakve sportske manifestacije imaju javni i najviši društveni značaj pa tako treba da bude i ovdje. Sve države u okruženju prave izbore sportista, nagrađuju pojedince i kolektive i daju ogroman značaj, ne samo sportskoj, već i društvenoj javnosti - kazao je Dodik.

Direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović istakao je da su pripreme u punom jeku i da će ove godine Izbor biti na visokom nivou.

- Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske nije samo "Glasov" događaj, već svih sportista, sportskih radnika, kao i cijele javnosti Srpske. Posljednjih godina uspijevali smo manifestaciju da organizujemo na najvišem nivou tako da vjerujem da će i ova što nam ide u susret biti bolja od svih prethodnih - rekao je Dmitrašinović.

Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske biće održan 18. decembra u Banskom dvoru sa početkom od 20.10 časova uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Ostale nagrade

Prošle godine za najboljeg sportistu Republike Srpske proglašen je košarkaš Filip Adamović, dok će ove godine, osim deset najboljih sportista Srpske, biti dodijeljena i priznanja i to: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, tri plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, tri plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru. Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasiće najperspektivnije sportiste, dok će RTRS izabrati najbolji sportski događaj godine u Srpskoj.

Žiri

Stručni žiri ove godine broji pet članova, a predsjednik je proslavljeni srpski rukometni golman Dejan Perić. Osim njega, u žiriju su još legendarna banjalučka košarkašica i nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Slađana Golić, predstavnik Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Nenad Rađević, urednik sportske redakcije RTRS-a Dragan Novaković i urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Milan Zubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana