Generalka Srbije u Boriku

Milan Zubović
Generalka Srbije u Boriku

Banjaluka - Generalnu probu pred Evropsko prvenstvo košarkaši Srbije odigraće 29. avgusta u banjalučkom "Boriku" protiv Slovenije, a meč je na rasporedu od 18 časova.

Povodom gostovanja "orlova" i "zmajčeka", u gradu na Vrbasu juče je boravio generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Andrija Kleut, koji je sa generalnim sekretarom KS Republike Srpske Draganom Ćazićem dogovarao detalje ove utakmice.

- Razlog posjete nije bila kontrola već usaglašavanje tehničkih detalja za predstojeći susret. Već ranije je dogovoreno da se on odigra u "Boriku" 29. avgusta, dok smo sada odredili termin i meč će početi u 18 časova - rekao je Ćazić.

Planirano je da selekcije u najveći grad dođu 28. avgusta.

- Obje selekcije će stići dan prije utakmice i odradiće po dva treninga, prvi po dolasku, a drugi u jutarnjim časovima na dna utakmice. Srbija će odmah poslije utakmice otputovati dok će Slovenci prenoćiti - dodao je Ćazić.

Prema njegovim riječima, sa selekcijom Slovenije stići će pedesetak prijatelja i sponzora Saveza, a očekuje se dolazak gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, kao i predsjednika KSS Dragana Đilasa.

- Većina posla je urađena i sada nam predstoji usaglašavanje ostalih detalja u vezi sa organizacijom. Broj i cijena ulaznica još nije određen i vodiće se računa o bezbjednosti, tako da se neće štampati veliki broj ulaznica. Za sada je dogovoren direktan prenos na RTRS-u, a meč će prenositi i televizija Slovenije - istakao je Ćazić.

Posljednji put reprezentacija Srbije u Republici Srpskoj gostovala je 2012. godine prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji i sa Ukrajinom odigrala prijateljski meč u Laktašima. "Orlovi" će na Evrobasketu (5-20. septembra) igrati u B grupi u Berlinu, protiv Španije, Njemačke, Italije, Turske i Islanda.

Otkazano sa Mađarima

U nedostatku raspoloživih igrača selektor Aleksandar Đorđević odlučio je da otkaže novu provjeru. Razlog je što je mogao da računa na svega 13 igrača, pošto su Miloš Teodosić, Zoran Erceg i Dragan Milosavljević lakše povrijeđeni, Nemanja Bjelica je tek ušao u pun trenažni proces zbog NBA pravila, dok je Boban Marjanović otišao na dodatne ljekarske preglede na zahtjev San Antonija. Ekspedicija Srbije u četvrtak napušta Kranjsku goru i 7. i 8. avgusta igra na turniru u Francuskoj, najprije protiv domaće selekcije, a dan kasnije protiv Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana