Gašić i Pandža čekaju poziv Duška Vujoševića

Milan Zubović
Gašić i Pandža čekaju poziv Duška Vujoševića

Banjaluka - Nakon što je Duško Vujošević izabran za selektora košarkaške reprezentacije BiH, nameće se pitanje ko će mu biti asistenti.

Direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević rekao je da će sve biti prepušteno na volju novom kormilaru.

- Stručni štab biće popunjen po želji Vujoševića i nećemo mu se miješati u izbor saradnika. Naš je prijedlog da u rad uključi nekog od trenera iz BiH koji bi učio i stasao uz njega, ali nećemo nametati svoja rješenja. Pretpostavljamo da će imati dva pomoćna trenera i to će sve biti poznato krajem ove ili početkom iduće sedmice, kada će se Vujošević oglasiti u vezi s tim - rekao je Kovačević.

Kao dvije opcije nameću se treneri Kaknja Josip Pandža i Slobode iz Tuzle Velimir Gašić. Pandža, koji još nije napunio 30 godina, bio je selektor U16 selekcije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu prije dvije godine i na osnovu toga nameće se kao realno rješenje.

- Vujošević je pravi izbor za selektora jer je veliko ime koje iza sebe ima odlične rezultate i stručan rad, ali za sada nisam imao konkretnih ponuda da budem u stručnom štabu pa ne mogu ništa da komentarišem. Ako me budu zvali, biće super, ako ne budu, nikome ništa. Ukoliko bi taj poziv stigao na moju adresu, svakako da bih ga prihvatio jer je velika škola raditi sa takvim stručnjakom - rekao je Pandža.

S druge strane, Gašić i Vujošević se odlično poznaju, godinama su zajedno sarađivali, a u izjavi za beogradske medije Vujošević je potvrdio da ga želi za saradnika.

- Jako dobra okolnost je to što je Vujošević izabran za selektora. Njegova izjava da me želi u stručnom štabu da sarađujemo u reprezentaciji je nešto što razumem i on se tako izjasnio kroz kontakte sa ljudima i iz Saveza. Naš period saradnje iz Partizana je najuspešniji što se tiče stvaranja igrača, pa razumem njegovu potrebu da napravi nešto što valja. Ipak, u ovom trenutku ne mogu da razmišljam o tome jer ulazimo u završnicu takmičenja u Ligi 6 BiH i fokusiran sam na dešavanja u Slobodi. Po završetku Lige razmisliću o tome - rekao je Gašić.

Nema angažman

Pandža je prošle godine bio selektor U18 ekipe, a sada nema angažman u nekoj od omladinskih selekcija BiH.

- Čekam konkretnu ponudu, mada se svašta govorilo, ali za sada nema ništa. Sve je do Stručnog savjeta i Upravnog odbora KS BiH. Ukoliko me budu željeli, izjasniću se o njihovoj ponudi jer sam zainteresovan da radim, a ako ne budem imao angažman ovog ljeta, biću im zahvalan na ranije pruženoj prilici - kazao je Pandža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana