Galešić u Krupi na zadovoljstvo svih

Danijel Radujković
Galešić u Krupi na zadovoljstvo svih

Banjaluka - Višesedmična saga u vezi sudbine veznog fudbalera Gorana Galešića napokon je okončana, i to tako da on, njegov bivši klub Borac i budući Krupa mogu biti zadovoljni.

Borac je izgubio važnog ali nezadovoljnog igrača, ali je Galešić oprostio ratu iz ugovora, dok je Krupa dobila dodatnu opciju u sredini terena, jer je Galešić jedan od najboljih igrača lige pa će imati ekipu koja će sa pravom jurišati na visoke ciljeve u nastavku sezone.

- Iskreno, bila mi muka od stalnih telefonskih poziva i što se napravila prava drama bez potrebe. Odavno nisam bio zadovoljan u Borcu, ali sve sam se nadao da će se nešto promijeniti, da će biti bolje, ali nažalost nije. Sigurno da se ljudi iz Uprave trude na sve načine da Borac krene pravim putem, ali je klub već dugo na infuziji, pa je vrlo teško funkcionisati i očekivati neke rezultate. Jedva čekam da otputujem u Umag i priključim novim saigračima. Dosta sam izgubio do sada. Imao sam ponudu i iz Poljske, ali sam odlučio da ostanem kući. Krupa je bila prva i prava bila. Zbog porodice sam se iz Rusije vratio kući i nisam želio ponovo da idem daleko. Sada sam bukvalno kod kuće, jer su mi iz Krupe otac i majka - kazao je mnogo raspoloženiji Galešić.

On će biti važan igrač u nastojanjima Krupe da obezbijedi Ligu za prvaka, što želi i svom bivšem klubu, koji trenutno zauzima sedmu poziciju.

- Želim Borcu sve najbolje u nastavku prvenstva i da se plasiraju u prvih šest, jer im je tamo i mjesto. Zaključio sam da im nisam više od pomoći i da ne mogu više dati. Posljednje što sam odlučio je da oprostim dug koji je klub imao prema meni i da zamolim ljude iz Krupe da ne igram protiv Borca. Mislim da je to sasvim korektno sa moje strane. Dao sam maksimum Borcu i zaključio da više ne mogu. Mislim da nema mnogo igrača koji su oprostili dug - dodao je Galešić.

Starčević zadovoljan

Ekspedicija Krupe trenutno se nalazi u Umagu gdje se igrači pripremaju za nastavak Premijer lige BiH. Dobri uslovi i povoljnija klima idealni su za treninge, a trener Slobodan Starčević može ostvariti sve zacrtano. Njega je obradovala vijest da je dolazak Gorana Galešića završena stvar.

- S obzirom na ambicije i teške protivnike, svaki kvalitetan igrač nam je dobrodošao, a još ako on jedan od najboljih veznih igrača lige, onda sam još srećniji. Očekujem da će se brzo uklopiti - istakao je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana