Galešić i Bomba u kanjonu Tijesno

Darko Pašagić
Galešić i Bomba u kanjonu Tijesno

Banjaluka - U Fudbalskom klubu Krupa izgleda da ne žele propustiti šansu da ovog proljeća izbore plasman na evropsku scenu i odlučili su da se pojačaju, a novi članovi kluba iz kanjona Tijesno u narednim danima trebalo bi da postanu doskorašnji fudbaler Borca Goran Galešić i Kamerunac Vinsent Paul Ngondi Bomba.

Sportski direktor Krupe Mihajlo Bučinski potvrdio je da se pregovara sa ovim igračima, ali da još ništa nije gotovo.

- Obavili smo razgovore sa Galešićem i menadžerom kamerunskog fudbalera, Denisom Kadirićem i postoje realni izgledi da oni u narednim danima postanu naši članovi - naglasio je Bučinski.

On je naglasio ipak, da se neće baš dugo čekati na pomenuti tandem.

- Nismo jedini klub koji je zainteresovan za usluge Galešića, kome je i dalje prioritet odlazak u inostranstvo. Sve će se znati u narednih četiri-pet dana, a toliko imamo vremena da čekamo. Slična situacija je i oko Bombe za koga je najveći problem papirologija. Ukoliko bi se to riješilo sa njim bi najvjerovatnije potpisali dvogodišnji ugovor - dodao je Bučinski.

Galešić je razočaran posljednjim dešavanjima na Gradskom stadionu.

- Imao sam obećanje čelnika Borca da će ispoštovati sva dugovanja prema meni i zato nisam otišao u kiparski Ermis. Međutim, od toga nije bilo ništa i dogovorili smo sporazumni prekid saradnje. Ipak, neću od Borca tražiti ništa što mi duguju, jer je to moj klub - naglasio je Galešić.

Ofanzivni vezni ne krije da ovih dana ima dosta ponuda, ali da se još nije odlučio.

- U ovom trenutku me traže Krupa, Čelik i Sloboda. Tuzlaci su najkonkretniji, nude ugovor na godinu i po dana i najbolje uslove, nije loša ni ponuda Čelika, ali Krupa mi nekako izgleda najprimamljivije. Jedino će se ovaj klub takmičiti u Ligi za prvaka i imao bi priliku da igram protiv najboljih ekipa, ali i da se sa četom Slobodana Starčevića borim za izlazak u Evropu. Uz sve to ako se odlučim za Krupu praktično sam kod kuće - nastavio je Galešić.

Međutim, postoje veliki izgledi da, ipak, ne zaigra ni u jednom od tri pomenuta kluba.

- Još uvijek mi je prioritet odlazak u inostranstvo. Trenutno postoje dvije ponude, jedna iz Slovenije koja nije baš finansijski primamljiva i druga iz Kazahstana. Riječ je o klubu Kajzar koji je zauzeo šesto mjesto i sada ima još veće ambicije, a i uslovi su dobri. Oni se nalaze na pripremama u Antaliji i sve će biti poznato u idućih nekoliko dana - dodao je Galešić.

Milutinović u Iranu

Na prozivci Krupe nije bilo jednog od najboljih fudbalera Zorana Milutinovića.

- On je sa suprugom išao u Češku da produži vizu, a potom se javio da je dobio ponudu da dođe na probu u jedan klub iz Irana. Naravno, da smo mu izašli u susret, jer nas je ovaj igrač svojim igrama zadužio. Riječ je o zrelom fudbaleru, kome ugovor ističe na ljeto i u slučaju dogovora u Iranu, nećemo mu praviti problema oko ispisnice, odnosno pripašće nam samo mali dio obeštećenja - naglasio je sportski direktor Krupe Mihajlo Bučinski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana