Галешић и Бомба у кањону Тијесно

Дарко Пашагић
Галешић и Бомба у кањону Тијесно

Бањалука - У Фудбалском клубу Крупа изгледа да не желе пропустити шансу да овог прољећа изборе пласман на европску сцену и одлучили су да се појачају, а нови чланови клуба из кањона Тијесно у наредним данима требало би да постану доскорашњи фудбалер Борца Горан Галешић и Камерунац Винсент Паул Нгонди Бомба.

Спортски директор Крупе Михајло Бучински потврдио је да се преговара са овим играчима, али да још ништа није готово.

- Обавили смо разговоре са Галешићем и менаџером камерунског фудбалера, Денисом Кадирићем и постоје реални изгледи да они у наредним данима постану наши чланови - нагласио је Бучински.

Он је нагласио ипак, да се неће баш дуго чекати на поменути тандем.

- Нисмо једини клуб који је заинтересован за услуге Галешића, коме је и даље приоритет одлазак у иностранство. Све ће се знати у наредних четири-пет дана, а толико имамо времена да чекамо. Слична ситуација је и око Бомбе за кога је највећи проблем папирологија. Уколико би се то ријешило са њим би највјероватније потписали двогодишњи уговор - додао је Бучински.

Галешић је разочаран посљедњим дешавањима на Градском стадиону.

- Имао сам обећање челника Борца да ће испоштовати сва дуговања према мени и зато нисам отишао у кипарски Ермис. Међутим, од тога није било ништа и договорили смо споразумни прекид сарадње. Ипак, нећу од Борца тражити ништа што ми дугују, јер је то мој клуб - нагласио је Галешић.

Офанзивни везни не крије да ових дана има доста понуда, али да се још није одлучио.

- У овом тренутку ме траже Крупа, Челик и Слобода. Тузлаци су најконкретнији, нуде уговор на годину и по дана и најбоље услове, није лоша ни понуда Челика, али Крупа ми некако изгледа најпримамљивије. Једино ће се овај клуб такмичити у Лиги за првака и имао би прилику да играм против најбољих екипа, али и да се са четом Слободана Старчевића борим за излазак у Европу. Уз све то ако се одлучим за Крупу практично сам код куће - наставио је Галешић.

Међутим, постоје велики изгледи да, ипак, не заигра ни у једном од три поменута клуба.

- Још увијек ми је приоритет одлазак у иностранство. Тренутно постоје двије понуде, једна из Словеније која није баш финансијски примамљива и друга из Казахстана. Ријеч је о клубу Кајзар који је заузео шесто мјесто и сада има још веће амбиције, а и услови су добри. Они се налазе на припремама у Анталији и све ће бити познато у идућих неколико дана - додао је Галешић.

Милутиновић у Ирану

На прозивци Крупе није било једног од најбољих фудбалера Зорана Милутиновића.

- Он је са супругом ишао у Чешку да продужи визу, а потом се јавио да је добио понуду да дође на пробу у један клуб из Ирана. Наравно, да смо му изашли у сусрет, јер нас је овај играч својим играма задужио. Ријеч је о зрелом фудбалеру, коме уговор истиче на љето и у случају договора у Ирану, нећемо му правити проблема око исписнице, односно припашће нам само мали дио обештећења - нагласио је спортски директор Крупе Михајло Бучински.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана