Гајић близу Игокее, четворка на одласку

Милан Зубовић
Гајић близу Игокее, четворка на одласку

Лакташи - Актуелни шампион БиХ близу је ангажмана појачања на позицији бека шутера, јер је досадашњи кошаркаш словеначке Приморске Никола Гајић на корак од потписивања уговора са јединим АБА лигашем из БиХ.

Гајић је родом из Братунца гдје је започео каријеру, а својевремено је играо за бањалучки Борац Нектар да би потом отишао да студира у САД па је прве двије године провео на Џексонвил колеџу, а друге двије на "Стивен Остину". У БиХ још је играо за тузланску Слободу и сарајевски Спарс. Прошле сезоне у словеначкој лиги просјечно је биљежио 11,4 поена, а са 5,7 скокова по утакмици био је најбољи скакач своје екипе, а нашао  се и на списку селектора БиХ Душка Вујошевића. У очекивању да са Гајићем ускоро буде озваничена сарадња спекулише се о одласку четворице играча. За очекивати је да због боље понуде Страхиња Мићовић не искористи опцију у уговору и остане још једну сезону, док су близу одласка Мирослав Пашајлић, Драшко Албијанић и Никола Пешаковић, којима су истекли уговори.

- Нико није званично стигао, а ни отишао посљедњих дана. Ништа није дефинитивно и ове седмице требало би да буде више информација. Још смо у преговорима - рекао је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Када је ријеч о наступу у Лиги шампиона екипа из Александровца идуће сезоне неће бити члан ФИБА такмичења које је први пут организовано прошле сезоне.

- Дефинитивно смо одлучили да нећемо играти Лигу шампиона пошто је то у овом тренутку прескупо такмичење за нас. Остало је још да пошаљемо допис ФИБА да одустајемо што ћемо урадити наредних дана - додао је Ћоровић.

Играчи на располагању

Осим Гајића, тренер Игокее Драган Бајић имаће на располагању капитена Вука Радивојевића, центра Роберта Рикића, бека Ђорђа Милошевића, крило Данила Шибалића као и младог Дарка Талића. Њима ће током припрема бити прикључено неколико јуниора који су протеклог викенда постали шампиони БиХ и уписали су свих 20 побједа ове сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана