Fudbalskom klubu Borac stigli Tomović i Dragičević

Darko Pašagić
Fudbalskom klubu Borac stigli Tomović i Dragičević

Banjaluka - Pretposljednjeg dana prelaznog roka redove banjalučkog Borca pojačali su štoper Ivan Dragičević, koji je igrao za Akurejri sa Islanda i doskorašnji golman Slavije Stefan Tomović.

- Dragičević je iskusan fudbaler, koji igra na poziciji štopera, dok će Stefan Tomović biti alternativa Asmiru Avdukiću. Treba dodati i da smo produžili saradnju sa Mladenom Žižovićem. Iako smo ostali bez nekoliko odličnih fudbalera, prije svih bez golgetera Joce Stokića i Borisa Raspudića, smatram da imamo kvalitetniji tim u odnosu na jesenji dio prvenstva - naglasio je sportski direktor Borca Branislav Krunić.

Među pojačanjima koja su u ovom prelaznom roku stigla na Gradski stadion su Miloš Marković i Marko Jevtić, koji su izuzetno zadovoljni što će u idućem periodu nositi dres najvećeg kluba u Republici Srpskoj.

- Nekoliko puta sam bio na pragu Borca, ali sada su se napokon kockice poklopile. Znam da klub ima velike ambicije i siguran sam da ovaj tim ima kvalitet da izbori izlazak na međunarodnu scenu - rekao je Jevtić, koji je došao iz Radnika.

Odbrana Banjalučana jača je za Markovića, koji je došao iz Novog Pazara.

- Čast mi je što ću u nastavku sezone nositi dres Borca. Pratio sam igre tima u prvom delu sezone i nadam se da ćemo ispuniti cilj da izađemo u Evropu - naglasio je Marković.

Ekipa se danas vraća u Opatiju, gdje će obaviti završnu fazu priprema. Šef stručnog štaba Dragan Jović imaće na raspolaganju 22 igrača, od kojih su tri golmana.

- Pojačali smo konkurenciju na svim pozicijama u timu. Očekuje nas 11 kola Premijer lige u kojima je cilj izboriti izlazak na međunarodnu scenu. U Opatiji ćemo u nedjelju odigrati susret sa istoimenim domaćinom. Generalka je zakazana za 22. februar, ali protivnik još nije poznat. Imamo nekoliko ponuda i sljedećih dana ćemo se odlučiti - rekao je Jović.

U Opatiju putuju: golmani Avdukić, Tomović i Ilić, te igrači: Radulović, Žižović, Predragović, Grahovac, Runić, Si. Dujaković, Savić, St. Dujaković, Subić, Žarić, Žuržinov, Đajić, Kunić, Grujić, Marković, Basara, Jevtić, Dragičević i Handžić, šef stručnog štaba Dragan Jović, pomoćnici Vinko Marinović i Radovan Gajić, te fizioterapeut Siniša Ćebić.

Još dva potpisa

Do kraja prelaznog roka, koji se završava danas u ponoć, ugovor sa Banjalučanima trebalo bi još da potpišu Marko Basara i Haris Handžić.

- Sa Basarom je zapelo oko pravnih stvari, ali sve će biti u najboljem redu, dok je Handžić raskinuo ugovor sa Vaducom i stiže na vrijeme u Banjaluku. Njihovim potpisom, koji bi trebalo da uslijedi danas, za nas će prelazni rok biti završen - rekao je Krunić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana