Фудбалском клубу Борац стигли Томовић и Драгичевић

Дарко Пашагић
Фудбалском клубу Борац стигли Томовић и Драгичевић

Бањалука - Претпосљедњег дана прелазног рока редове бањалучког Борца појачали су штопер Иван Драгичевић, који је играо за Акурејри са Исланда и доскорашњи голман Славије Стефан Томовић.

- Драгичевић је искусан фудбалер, који игра на позицији штопера, док ће Стефан Томовић бити алтернатива Асмиру Авдукићу. Треба додати и да смо продужили сарадњу са Младеном Жижовићем. Иако смо остали без неколико одличних фудбалера, прије свих без голгетера Јоце Стокића и Бориса Распудића, сматрам да имамо квалитетнији тим у односу на јесењи дио првенства - нагласио је спортски директор Борца Бранислав Крунић.

Међу појачањима која су у овом прелазном року стигла на Градски стадион су Милош Марковић и Марко Јевтић, који су изузетно задовољни што ће у идућем периоду носити дрес највећег клуба у Републици Српској.

- Неколико пута сам био на прагу Борца, али сада су се напокон коцкице поклопиле. Знам да клуб има велике амбиције и сигуран сам да овај тим има квалитет да избори излазак на међународну сцену - рекао је Јевтић, који је дошао из Радника.

Одбрана Бањалучана јача је за Марковића, који је дошао из Новог Пазара.

- Част ми је што ћу у наставку сезоне носити дрес Борца. Пратио сам игре тима у првом делу сезоне и надам се да ћемо испунити циљ да изађемо у Европу - нагласио је Марковић.

Екипа се данас враћа у Опатију, гдје ће обавити завршну фазу припрема. Шеф стручног штаба Драган Јовић имаће на располагању 22 играча, од којих су три голмана.

- Појачали смо конкуренцију на свим позицијама у тиму. Очекује нас 11 кола Премијер лиге у којима је циљ изборити излазак на међународну сцену. У Опатији ћемо у недјељу одиграти сусрет са истоименим домаћином. Генералка је заказана за 22. фебруар, али противник још није познат. Имамо неколико понуда и сљедећих дана ћемо се одлучити - рекао је Јовић.

У Опатију путују: голмани Авдукић, Томовић и Илић, те играчи: Радуловић, Жижовић, Предраговић, Граховац, Рунић, Си. Дујаковић, Савић, Ст. Дујаковић, Субић, Жарић, Журжинов, Ђајић, Кунић, Грујић, Марковић, Басара, Јевтић, Драгичевић и Ханџић, шеф стручног штаба Драган Јовић, помоћници Винко Мариновић и Радован Гајић, те физиотерапеут Синиша Ћебић.

Још два потписа

До краја прелазног рока, који се завршава данас у поноћ, уговор са Бањалучанима требало би још да потпишу Марко Басара и Харис Ханџић.

- Са Басаром је запело око правних ствари, али све ће бити у најбољем реду, док је Ханџић раскинуо уговор са Вадуцом и стиже на вријеме у Бањалуку. Њиховим потписом, који би требало да услиједи данас, за нас ће прелазни рок бити завршен - рекао је Крунић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана