Fudbalski prijatelji zbližavaju države

Agencije
Fudbalski prijatelji zbližavaju države

Bijeljina - Turnir prijateljstva prošle godine opravdao je svoje postojanje, a ove godine je to samo potvrdio jer su se na jednom mjestu okupili skoro svi najveći klubovi sa prostora bivše SFR Jugoslavije.

Ipak, najbolja fotografija turnira već je napravljena, a na njoj se nalaze kapiteni svih 16 kadetskih ekipa koje su ove godine igrale na terenima u etno-selu Stanišići. Takmičenje u grupnoj fazi završeno je u četvrtak, petak je bio slobodan dan, dok su u subotu na rasporedu polufinalni susreti. U prvom meču, koji počinje od 12.15 časova, igraće prošlogodišnji šampion Dinamo iz Zagreba kojem će na megdan izaći ekipa beogradske Crvene zvezde. Najljući rival “crveno-bijelih” Partizan svoj polufinalni susret igraće od 15.15 časova protiv novosadske Vojvodine. Samo pobjednici grupa izborili su pravo nastupa u završnici, a Dinamo i Zvezda bili su najubjedljiviji pošto su ostvarili sve tri pobjede, dok su “crno-bijeli” i “lale” ostvarili po dvije pobjede i jedan remi. Finale je na rasporedu u nedjelju od 12 časova.

Idejni tvorac turnira je proslavljeni srpski reprezentativac Savo Milošević, koji je i ove godine uspio da okupi mnogobrojne nekadašnje velike fudbalske zvijezde, a među njima su se našli Predrag Mijatović, Ivan Gudelj, Ivan Tomić, Ognjen Koroman kao i selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić. Bivši as Vojvodine Ljubiša Dunđerski došao je u Bijeljinu da podrži Turnir prijateljstva iz više razloga.

- Došao sam da gledam sina Davida, ali i da podsetim sebe na neka stara vremena, jer sam deo poslednje generacije koja je igrala ligu bivše Jugoslavije. Jako je lepo videti ovu decu kako se druže i takmiče, i imam samo reči hvale za ovaj turnir. Zapravo, ovo je jedini način i model kako bi trebalo da se razvija naš fudbal, jer bez jakih utakmica nećemo moći da napredujemo - rekao je Dunđerski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana