Fudbalerima Radnika Evropa nadohvat ruke

Darko Pašagić
Fudbalerima Radnika Evropa nadohvat ruke

Bijeljina - Fudbaleri Radnika u 28. kolu Premijer lige savladali su kao gosti GOŠK sa 2:1 i tako nastavili niz bez poraza koji traje još od 2. decembra, kada su protiv istog rivala u Gabeli igrali neriješeno.

Od tada su Bijeljinci zabilježili četiri pobjede i šest remija, te se trenutno nalaze na petoj poziciji sa lijepim šansama da poslije tri godine ponovo izbore plasman na međunarodnu scenu, a tada su kao pobjednici Kupa BiH u sezoni 2015/16. igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Nastavili smo niz bez poraza koji je započeo jesenas, a što je još važnije, ovom pobjedom smo ostali u igri za četvrto mjesto i plasman na međunarodnu scenu. U ovom meču smo pokazali da ekipa ima karakter, jer smo uspjeli da vođstvo domaćina od 1:0 prvo dovedemo u egal, a zatim i da devetim golom u sezoni našeg najboljeg strijelca Irfana Hadžića pretvorimo u pobjedu - rekao je napadač Bijeljinaca Vladimir Bradonjić.

Za domaćina je ovo praktično bila utakmica kojom bi produžio nadu u opstanak, a poslije ovog poraza je te šanse sveo na minimum.

- Znali smo da će, kako vrijeme bude odmicalo, igrači GOŠK-a biti sve nervozniji i poslije njihovog vodećeg gola najvažnije je bilo da se brzo vratimo u igru. Srećom, već poslije tri minuta stigli smo da izjednačenja i u nastavku smo uspjeli da iskoristimo previše otvoreno igru domaćina i dođemo do trijumfa - nastavio je Bradonjić koji je zabilježio jedan nastup za reprezentaciju Srbije do 19 godina.

Pred Radnikom je u subotu veoma važan duel u kojem će od 17 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini ugostiti lidera na tabeli i finalistu ovogodišnjeg Kupa BiH, Sarajevo.

- U dosadašnjem dijelu prvenstva tim sa “Koševa” je pokazao najviše, ali izgleda da im polako ponestaje “goriva”. Ipak, svjesni smo da su kvalitetniji tim od nas, ali ćemo borbenošću to pokušati da nadoknadimo i da tako nastavimo seriju bez poraza i snivanje evropskih snova. Bićemo oslabljeni neigranjem Hadžića, koji i­ma tri žuta kartona, kao i Damira Pece, za kojeg je zbog operacije prepona sezona završena, ali trener Mladen Žižović ima kvalitetne alternative i očekujem povoljan rezultat - dodao je Bradonjić.

Konačno zdrav

Iako je ove sezone trebalo da se ustali u prvoj postavi, Vladimir Bradonjić nije imao sreće jer je dva puta imao problema sa zadnjom ložom, što ga je praktično cijeli prvi dio prvenstva odvojilo od terena. Ipak, uspio je da sakupi 13 nastupa, postigne dva gola i upiše jednu asistenciju.

- Na sreću, sada je sve u redu i nadam se da će me povrede u narednom periodu zaobići. Na meni je da nastavim sa napornim radom i da se u budućnosti izborim za mjesto u startnoj postavi - rekao je Bradonjić koji će u decembru napuniti 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana