Fudbaleri Zvijezde 09: Nećemo da nas rivali gledaju kao mali klub

Siniša Kotaraš
Fudbaleri Zvijezde 09: Nećemo da nas rivali gledaju kao mali klub

Bijeljina - Fudbaleri Zvijezde 09, pokazali su da spremno dočekuju debitantsku sezonu Premijer lige. Izabranici Milana Đuričića savladali su u “generalki” beogradski Rad na “Banjici” (2:1) i na najbolji način okončali pripreme.

- Ne mora ova pobeda ništa da znači, ali je to ipak dobar nagoveštaj za početak sezone. Očigledno je da smo fizički spremni, a taktički tek ostaje da se vidi. Nedostajala su nam tri standardna prvotimca, kapiten Stefan Tripković, te Miljan Govedarica i Selmir Mahmutović, ali je ekipa i bez njih pokazala da može da odigra kvalitetno i disciplinovano, kao i da poseduje karakter. To nam je veoma bitno jer želimo da nastavimo da gradimo mentalitet ekipe. Želimo da stvorimo prepoznatljiv imidž i da nas rivali respektuju kao kvalitetnog protivnika, a ne da nas posmatraju kao mali, debitantski klub - naglasio je Đuričić.

Ekipa iz Etno sela Stanišići počela je u sastavu koji bi trebalo da istrči na teren u subotnjem meču u Doboju kod Kaknja.

- Ponašali smo se kao da je u pitanju prvenstveni meč i zato je na teren istrčala ekipa koja bi u subotu trebalo da se suprotstavi Mladosti. Čak smo i napravili samo tri izmene, i to tek nakon 70. minuta. Moram da kažem i da je bio veoma težak dan, da je vremen bilo pretoplo i sparno, ali i da su igrači bez većih problema izdržali sve napore, što je još jedan pokazatelj da smo odlično radili tokom ovih priprema - istakao je Đuričić.

Ipak, kako strateg Zvijezde 09 tvrdi, nije sve bilo ni toliko dobro.

  • Naravno, bilo je nekih momenata kada uopšte nismo kontrolisali igru i u jednom takvom periodu smo i primili pogodak. Drugi segment na koji svojim fudbalerima moram da skrenem pažnju, jeste odnos prema sudijama. Jeste ono protiv Rada bilo dosta problematično, ali moji igrači nisu smeli da toliko pričaju sa sudijom. Ne želim da stvari na koje mi ne možemo da utičemo, utiču na našu igru - zaključio je Đuričić.

Zlatković i Lakić pod upitnikom

Iako su kompletne pripreme protekle u najboljem redu, u finišu se pojavio problem sa registracijom Nemanje Zlatkovića, odnosno Nikole Lakića.

- Što se tiče Zlatkovića, na kojem smo gradili igru, OFK Beograd ima pravo na trening kompenzaciju. Nije problem da se to plati, ali “romantičari” traže previše, čak su pomalo i nerealni u svojim zahtevima. Baš kao i iz bijeljinskog Radnika za golmana Lakića - pojasnio je Đuričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana