Фудбалери Републике Српске на листи

Бојана Бојић
Фудбалери Републике Српске на листи

БAЊA ЛУКA - Горан Ђукић први је фудбалер на листи десет најбољих спортиста Републике Српске који је 1992. године заузео четврто мјесто. Био је снажан стуб одбране Борца. Сљедећи представник најпопуларнијег спорта који се нашао на листи десет најбољих спортиста био је Саша Раца, фудбалер Козаре, који је 1994. године заузео десето мјесто.

Зоран Мајсторовић је највише рангирани фудбалер на листи одабраних. Он је 1996. године био трећи на листи, а својим головима тада је довео Боксит до првог мјеста у источној групи Прве лиге, затим до шампионског трона и тријумфа у Суперкупу Републике Српске. Годину касније на листи се нашао креатор игре тима из Угљевика, Горан Сарић који је заузео пето мјесто у Избору најбољих спортиста Српске.

Највеће заслуге Раднику из Бијељине за освајање јесење титуле 1998. године припале су Милораду Зеки Савићу, који се истицао сјајним играма, асистенцијама и головима, а специјалност су му били слободњаци. Заслужено је те године заузео осму позицију на листи најбољих спортиста Српске. Поново се међу одабранима фудбалер нашао 2001. године. Био је то Владан Грујић, коме је припало девето мјесто, годину касније Жељко Радовић (Леотар) је био четврти, да би 2003. своје мјесто изборио и Бранислав Крунић (Леотар), заузевши шесто мјесто. Петар Јелић, фудбалер Модрича Максиме, 2004. је био шести на листи десет најбољих, а 2005. Гојко Пивач (Радник) је заузео седму позицију. На прошлогодишњем Избору спортисте десети је био Стево Николић (Модрича Максима).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана