Fudbaleri Radnika spremni za pisanje istorije: Beroe će se morati pomučiti za prolaz

Igor Stanišić
Fudbaleri Radnika spremni za pisanje istorije: Beroe će se morati pomučiti za prolaz

Bijeljina - Još jednu stranicu klupske istorije večeras će početi da pišu fudbaleri Radnika, koji će od 19.30 časova u prvom susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati u Staroj Zagori, gdje će igrati sa bugarskim Beroeom.

Fudbaleri i stručni štab Bijeljinaca na čelu sa Slavkom Petrovićem, daju prednost bugarskom predstavniku koji za razliku od njih ima mnogo veći budžet, a i mnogo je iskusniji na međunarodnoj sceni.

- Ovaj dan će zlatnim slovima biti upisan ne samo u istoriji Radnika, već i fudbala Srpske i BiH. Zato moramo dati sve od sebe da se predstavimo u što boljem svjetlu. Očekuje nas težak zadatak, ali ako dođemo do one forme koju smo imali protiv Slobode u finalu Kupa, možemo ostvariti povoljan rezultat koji nam daje nadu u revanšu - rekao je Petrović.

Optimista je i najbolji igrač Radnika iz prošle sezone Marko Obradović.

- Očekuje nas teška i tvrda utakmica. Beroe će sigurno igrati ofanzivno od starta utakmice, jer njihov trener voli da igra na takav način. Međutim, ne bojimo ih se. I mi imamo kvalitetan sastav i igrače, a uz sve to pružićemo maksimum na evropskoj premijeri - naglasio je Obradović.

Od dolaska Samira Memiševića u Radnik klub je prošao put od grčevite borbe za opstanak do debija na međunarodnoj sceni.

- Vjerujem da ćemo i u Evropi zablistati. Po svim informacijama koje imamo Beroe je jaka ekipa, koja ima sjajne pojedince. Domaćin je bez sumnje favorit, ali smatram da nismo bez šansi. Pogotovo kada se zna da nismo opterećeni rezultatom i na teren izlazimo bez pritiska - istakao je Memišević.

Crnogorskom internacionalcu Nikoli Čelebiću biće ovo zvaničan debi u dresu Radnika, a on vjeruje da će imati mnogo razloga za zadovoljstvo.

- Riječ je o ekipi koja je trećeplasirana u bugarskom šampionatu, a mi smo još uvijek u nekoj fazi priprema. Izaći ćemo maksimalno motivisani u utakmicu i nadamo se povoljnom rezultatu. Bilo bi dobro da se kod nas odlučuje o prolazu - izjavio je Čelebić.

Utakmicu Beroe - Radnik direktno će prenositi Radio televizija Republike Srpske na drugom kanala (RTRS plus).

Široki Brijeg i Sloboda

U kvalifikacijama za Ligu Evrope danas će startovati još dva kluba iz BiH i to oba će biti domaćini. Vicešampion Sloboda iz Tuzle će od 18 časova na stadionu "Tušanj" ugostiti izraelski Beitar iz Jerusalima, dok će 60 minuta kasnije Široki Brijeg, koji je u prošlom šampionatu zauzeo treće mjesto na "Pecari" započeti susret sa malteškom Birkirkarom.

Sastav

Očekuje se da trener Radnika Slavko Petrović susret večerašnji susret protiv Bugara započne u sastavu: Lučić, Jakovljević, Zeljković, Kojić, Memišević, Beširović, Martinović, Đurić, Vasić, Stokić, Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana