Фудбалери Радника спремни за писање историје: Берое ће се морати помучити за пролаз

Игор Станишић
Фудбалери Радника спремни за писање историје: Берое ће се морати помучити за пролаз

Бијељина - Још једну страницу клупске историје вечерас ће почети да пишу фудбалери Радника, који ће од 19.30 часова у првом сусрету првог кола квалификација за Лигу Европе гостовати у Старој Загори, гдје ће играти са бугарским Бероеом.

Фудбалери и стручни штаб Бијељинаца на челу са Славком Петровићем, дају предност бугарском представнику који за разлику од њих има много већи буџет, а и много је искуснији на међународној сцени.

- Овај дан ће златним словима бити уписан не само у историји Радника, већ и фудбала Српске и БиХ. Зато морамо дати све од себе да се представимо у што бољем свјетлу. Очекује нас тежак задатак, али ако дођемо до оне форме коју смо имали против Слободе у финалу Купа, можемо остварити повољан резултат који нам даје наду у реваншу - рекао је Петровић.

Оптимиста је и најбољи играч Радника из прошле сезоне Марко Обрадовић.

- Очекује нас тешка и тврда утакмица. Берое ће сигурно играти офанзивно од старта утакмице, јер њихов тренер воли да игра на такав начин. Међутим, не бојимо их се. И ми имамо квалитетан састав и играче, а уз све то пружићемо максимум на европској премијери - нагласио је Обрадовић.

Од доласка Самира Мемишевића у Радник клуб је прошао пут од грчевите борбе за опстанак до дебија на међународној сцени.

- Вјерујем да ћемо и у Европи заблистати. По свим информацијама које имамо Берое је јака екипа, која има сјајне појединце. Домаћин је без сумње фаворит, али сматрам да нисмо без шанси. Поготово када се зна да нисмо оптерећени резултатом и на терен излазимо без притиска - истакао је Мемишевић.

Црногорском интернационалцу Николи Челебићу биће ово званичан деби у дресу Радника, а он вјерује да ће имати много разлога за задовољство.

- Ријеч је о екипи која је трећепласирана у бугарском шампионату, а ми смо још увијек у некој фази припрема. Изаћи ћемо максимално мотивисани у утакмицу и надамо се повољном резултату. Било би добро да се код нас одлучује о пролазу - изјавио је Челебић.

Утакмицу Берое - Радник директно ће преносити Радио телевизија Републике Српске на другом канала (РТРС плус).

Широки Бријег и Слобода

У квалификацијама за Лигу Европе данас ће стартовати још два клуба из БиХ и то оба ће бити домаћини. Вицешампион Слобода из Тузле ће од 18 часова на стадиону "Тушањ" угостити израелски Беитар из Јерусалима, док ће 60 минута касније Широки Бријег, који је у прошлом шампионату заузео треће мјесто на "Пецари" започети сусрет са малтешком Биркиркаром.

Састав

Очекује се да тренер Радника Славко Петровић сусрет вечерашњи сусрет против Бугара започне у саставу: Лучић, Јаковљевић, Зељковић, Којић, Мемишевић, Бешировић, Мартиновић, Ђурић, Васић, Стокић, Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана