Фудбалери Крупе били свједоци трагедије која је задесила играча Осијека: За братову смрт сазнао у ресторану

Дарко Пашагић
Фудбалери Крупе били свједоци трагедије која је задесила играча Осијека: За братову смрт сазнао у ресторану

Бањалука - Контролна утакмица одиграна у Великој између Осијека и Крупе (1:1) остала је у сјенци трагичног догађаја који се десио у Славонском Броду, али је непосредно био повезан са овим мечом.

Наиме послије сусрета обје екипе су отишле на заједнички ручак, а ту их је затекла вијест да се на утакмице Треће хрватске лиге између Марсоније и Славоније домаћи играч Бруно Бобан (26) срушио на терен и преминуо након што му је позлило. Нешто раније, несрећног младића је противнички играч погодио лоптом у плексус, он је на тренутак наставио да трчи, а затим се срушио. Притрчали су му саиграчи и клупски љекар, а послије безуспјешне реанимације која је трајала више 40 минута констатована је смрт.

- Вијест нас је затекла за столом, а рођени брат несрећног младића Габријел, првотимац је Осијека и веома тешко је све то поднио, али и ми који смо практично били свједоци свега шта се дешавало, јер су информације из Славонског Брода стизале непрекидно. Права трагедија, једноставно не знам шта да кажем - рекао је шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић.

Фудбалери Крупе истичу да је било јако тешко гледати мучне сцене, када се сазнало за смрт Бруне Бобана.

- У први мах нисмо знали шта се дешава. Поруке у ресторан су стизале без прекида, играчи Осијека покушали су да утјеше Габријела, али то је било немогуће. Жао ми је због свега овог, јер се то могло десити било коме. Сваки фудбалер је под свакодневним напорима и веома тешко је све то издржавати физички - нагласио је капитен Крупе Александар Вукотић.

Поред свих мучних дешавања првотимац премијерлигаша из кањона Тијесно Слободан Милановић је још зарадио и повреду задње ложе десне ноге.

- Сједили смо мало одвојено од фудбалера Осијека, али послије комешања вијест се брзо проширила цијелим рестораном. За Габријелом је истрчало неколико играча Осијека, покушавали су да га утјеше, али безуспјешно. У посљедње вријеме све више фудбалера умире на теренима, али сматрам да је то једноставно судбина. Не вјерујем да су неки други фактори, јер сви спортски живимо. Што се тиче моје повреде њен карактер ће се знати тек послије детаљних прегледа - истакао је Милановић. 

Смодек: Треба побољшати прегледе

Љекар Динама и један од најугледнијих доктора спортске медицине у Хрватској Ивица Смодек је нагласио да тешко без аутопсије говорити у узроцима смрти Бруне Бобана.

- Јак ударац у плућа, односно прсни кош, може узроковати аритмију која може довести до застоја рада срца. Под хитно би требало побољшати љекарске прегледе и да обавезно на свим утакмицама и нижих лига буде присутна хитна помоћ - рекао је Смодек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана