Fudbaleri Kozare započeli pripreme: Tim po ukusu Jankovića

Zoran Vajkić
Fudbaleri Kozare započeli pripreme: Tim po ukusu Jankovića

Gradiška - U dobrom raspoloženju poslije zimskog odmora i petog mjesta na tabeli fudbaleri Kozare na Gradskom stadionu u Gradišci startovali su sa pripremama za proljećni dio sezone Prve lige Republike Srpske.

Na prvom treningu bili su novajlije bivši igrači Tekstilca Miloš Kukić i Slaviša Maksimović, te Boris Ostojić (Željezničar Sport tim) i Nemanja Gavrić (Dubrave), dok su ekipu napustili Siniša Radoja, Zoran Petković, Uroš Ninković i Vladimir Kremenović. Prisutne je pozdravio predsjednik kluba Milenko Pavlović Miler koji im je poželio sreću u radu, ali i što bolje rezultate na proljeće. Za novog trenera Igora Jankovića najbitnije je da je ekipa oformljena, jer će imati dovoljno vremena da se tim uigra do 9. marta i nastavka sezone.

- U ovom uvodnom dijelu priprema posvetićemo pažnju opštem dijelu i tek poslije dvije sedmice rada ekipa će kroz kontrolne utakmice brusiti svoj izgled i formu. Da bi se tim uigrao, moramo narednih dana završiti započete razgovore kako bismo u potpunosti zatvorili igrački kadar. Pokušavamo biti racionalni pošto ciljano dovodimo pojačanja. Učinićemo sve da u pripremnom periodu od igrača izvučemo maksimum. Dovešćemo još kvalitetnog špica, golmana i veznog igrača - istakao je Janković, po čijem se ukusu sklapa tim, jer je želja novog trenera da klupski ciljevi budu odbranjeni i Kozara igra u Ligi za prvaka.

Direktor Kozare Siniša Đurić nada se da će ekipa biti formirana do kraja ove sedmice.

- U narednih sedam dana iskristalisaćemo spisak igrača koji će nositi dres Kozare u narednom periodu. Moguće je da će neko od ovih igrača dobiti ispisnicu. Sve zavisi od toga koga ćemo dovesti - rekao je Đurić i naglasio da će još ove zime ekipa obaviti pripreme u otežanim uslovima u Gradišci, pošto će tokom godine biti izgrađen pomoćni teren sa vještačkom travom.

Igrački kadar

Na prozivku se javilo 27 igrača, među kojima je bilo i devet juniora, a to su: Mile Paštar, Nebojša Stjepanović, Miloš Kukić, Vladimir Petković, Slaviša Maksimović, Ognjen Petrović, Boris Ostojić, Boris Raspudić, Dušan Dončić, Nemanja Gavrić, Srboljub Jandrić, Milovan Novaković, Draško Lolić, Milan Šakić, Aleksandar Kondić, Dušan Komljenović, Dejan Glišić, Bojan Kumić, te juniori: Slobodan Gvozden, Kosta Selak, Aleksandar Mirjanić, Vojislav Kačavenda, Nikola Popović, Mirko Sladojević, Luka Đurić, Pavle Glišić i Nenad Kolarević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana