Fudbaleri Borca putuju na pripreme u Antaliju

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca putuju na pripreme u Antaliju

Banjaluka - Fudbaleri Borca rano jutros otputovali su za Sarajevo, a odatle lete za Antaliju, gdje će trenirati do 9. februara sa željom da se što bolje spreme za nastavak sezone u kojoj ih očekuje borba za šampionsku titulu u Srpskoj, ali i bitke u završnici Kupa BiH.

Na spisku putnika je 30 igrača, a Borac će u Antaliji odigrati četiri susreta. Već 1. februara rival je ruski Ahmat iz Groznog, tri dana kasnije protivnik je bugarska Vitoša Bistrica, a potom su na redu susreti sa rumunskim Argeš Piteštijem (6. februara) i kazahstanskim Atirajem dva dana kasnije. Da igračima neće biti nimalo lako još jednom je naglasio šef stručnog štaba Darko Vojvodić.

- Još jednom ponavljam svima onima koji misle da u Antaliju idemo na odmor da se grdno varaju, jer će tamo veoma brzo shvatiti koliko se od njih traži, ako žele da igraju u Borcu. Znači očekuje nas red, rad i disciplina, jer se samo tako mogu ostvariti zacrtani klupski ciljevi - istakao je Vojvodić.

Među putnicima je šest juniora te dvojica igrača na probi i kako sada stvari stoje to bi bilo to što se tiče ovog prelaznog roka.

- Naravno, možda bude još neko novo ime, ali smo napravili pravi posao dovođenjem Zorana Milutinovića, Nemanje Janičića i ostankom Miloša Žeravice - nastavio je Vojvodić.

Na spisku putnika nisu se našli Nikola Mazić, Stefan Trivan, Miloš Čudić i Ljubiša Reljić.

- Sa Mazićem i Reljićem smo sporazumno raskinuli saradnju, Trivan će na pozajmicu u Alfa Modriču, dok su Čudiću kao alternative za pozajmicu ponuđeni Kozara i Tekstilac. U narednim danima vidjećemo šta je odlučio - naglasio je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

Banjalučani su odigrali i prvi kontrolni susret u kome je savladan jajački Metalege sa 2:0, a oba gola viđena su nastavku susreta. Kod prvog gola sve je uradio najbolji igrač utakmice, pojačanje Almedin Ziljkić. On se kao brzi voz probio po lijevoj strani, šutirao i pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčao je Milan Šikanjić i u 53. minutu pogodio za 1:0. Ziljkić je u 69. minutu pogodio iz penala za konačnih 2:0. Prethodno se probio ponovo po lijevoj strani i sudija je pokazao je na bijelu tačku.

- Prezadovoljan sam borbenošću, jer se stekao utisak kao da se igra susret za bodove. Već ovom debitantskom utakmicom Ziljkić je pokazao kvalitet koji posjeduje i jasno je da će, ako bude u pravoj formi, biti za nas ogromno pojačanje - dodao je Maksimović.

Putnici

U Antaliju putuje 30 fudbalera, koji će pokušati da se izbore za startnu postavu. To su: Kenan Topolović, Marko Savatović, Siniša Dujaković, Delimir Bajić, Aleksandar Radulović, Stefan Dujaković, Nemanja Janičić, Nebojša Runić, Đorđe Ćosić, Bojan Batar, Bojan Burazor, Aleksandar Popović, Dejan Zarić, Miloš Žeravica, Zoran Milutinović, Nikola Mojović, Demir Jakupović, Almedin Ziljkić, Saša Kajkut, Igor Aničić, Milan Šikanjić, Vladan Danilović, juniori: Luka Damjanović, Marko Kujundžić, Vladimir Arsić, Nikola Turanjanin, Andrej Bosnić, Vuk Vujmilović, te dvojica igrača na probi Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana