Фудбалери Борца путују на припреме у Анталију

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца путују на припреме у Анталију

Бањалука - Фудбалери Борца рано јутрос отпутовали су за Сарајево, а одатле лете за Анталију, гдје ће тренирати до 9. фебруара са жељом да се што боље спреме за наставак сезоне у којој их очекује борба за шампионску титулу у Српској, али и битке у завршници Купа БиХ.

На списку путника је 30 играча, а Борац ће у Анталији одиграти четири сусрета. Већ 1. фебруара ривал је руски Ахмат из Грозног, три дана касније противник је бугарска Витоша Бистрица, а потом су на реду сусрети са румунским Аргеш Питештијем (6. фебруара) и казахстанским Атирајем два дана касније. Да играчима неће бити нимало лако још једном је нагласио шеф стручног штаба Дарко Војводић.

- Још једном понављам свима онима који мисле да у Анталију идемо на одмор да се грдно варају, јер ће тамо веома брзо схватити колико се од њих тражи, ако желе да играју у Борцу. Значи очекује нас ред, рад и дисциплина, јер се само тако могу остварити зацртани клупски циљеви - истакао је Војводић.

Међу путницима је шест јуниора те двојица играча на проби и како сада ствари стоје то би било то што се тиче овог прелазног рока.

- Наравно, можда буде још неко ново име, али смо направили прави посао довођењем Зорана Милутиновића, Немање Јаничића и останком Милоша Жеравице - наставио је Војводић.

На списку путника нису се нашли Никола Мазић, Стефан Триван, Милош Чудић и Љубиша Рељић.

- Са Мазићем и Рељићем смо споразумно раскинули сарадњу, Триван ће на позајмицу у Алфа Модричу, док су Чудићу као алтернативе за позајмицу понуђени Козара и Текстилац. У наредним данима видјећемо шта је одлучио - нагласио је спортски директор Борца Марко Максимовић.

Бањалучани су одиграли и први контролни сусрет у коме је савладан јајачки Металеге са 2:0, а оба гола виђена су наставку сусрета. Код првог гола све је урадио најбољи играч утакмице, појачање Алмедин Зиљкић. Он се као брзи воз пробио по лијевој страни, шутирао и погодио пречку, а на одбијену лопту натрчао је Милан Шикањић и у 53. минуту погодио за 1:0. Зиљкић је у 69. минуту погодио из пенала за коначних 2:0. Претходно се пробио поново по лијевој страни и судија је показао је на бијелу тачку.

- Презадовољан сам борбеношћу, јер се стекао утисак као да се игра сусрет за бодове. Већ овом дебитантском утакмицом Зиљкић је показао квалитет који посједује и јасно је да ће, ако буде у правој форми, бити за нас огромно појачање - додао је Максимовић.

Путници

У Анталију путује 30 фудбалера, који ће покушати да се изборе за стартну поставу. То су: Кенан Тополовић, Марко Саватовић, Синиша Дујаковић, Делимир Бајић, Александар Радуловић, Стефан Дујаковић, Немања Јаничић, Небојша Рунић, Ђорђе Ћосић, Бојан Батар, Бојан Буразор, Александар Поповић, Дејан Зарић, Милош Жеравица, Зоран Милутиновић, Никола Мојовић, Демир Јакуповић, Алмедин Зиљкић, Саша Кајкут, Игор Аничић, Милан Шикањић, Владан Даниловић, јуниори: Лука Дамјановић, Марко Кујунџић, Владимир Арсић, Никола Турањанин, Андреј Боснић, Вук Вујмиловић, те двојица играча на проби Александар Мирковић и Александар Пајчин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана