Фудбалери Борца почели припреме: Премијер лига нам не смије измаћи

Душан Репија
Фудбалери Борца почели припреме: Премијер лига нам не смије измаћи

Бањалука - Са само једним циљем, а он се зове повратак у Премијер лигу БиХ, фудбалери Борца јуче су почели припреме за наставак шампионата Републике Српске.

На првом састанку појавила су се 24 фудбалера, међу којима су била и уговорена појачања Бојан Пузигаћа, Илија Даниловић, Бранко Ојданић, Синиша Дујаковић и Петар Кунић, који ће у идућих неколико дана парафирати уговоре. Још постоји могућност да екипу појача најбољи фудбалер Рудар Приједора Бојан Буразор, али управе два клуба траба да се договоре о условима трансфера. Присутним играчима обратио се предсједник клуба Бранко Ковачевић.

- Циљ је од почетка исти, а то је повратак у Премијер лигу. Надам се да ћемо наставити у истом ритму и остварити зацртане планове - рекао је Ковачевић.

Иако Бањалучани имају шест бодова више од првог пратиоца Рудар Приједора, тренер Вуле Тривуновић зна да неће бити лако доћи до шампионске титуле и промоције у елиту.

- Не свиђа ми се што сви апострофирају да смо већ сада у Премијер лиги, јер сигурно нећемо бити једини који ће жељети прво мјесто. Сви ће жељети да нас побиједе, да се докажу и сигурно нас не очекује лагано прољеће. Зато морамо добро да се припремимо, да будемо бржи и агресивнији него у првом дијелу - рекао је Тривуновић и захвалио петорици играча који су дошли у Борац из вишег рангова такмичења.

Комплетне припреме Борац ће обавити у Бањалуци, а први пут ће на располагању имати сопствени терен са вјештачком подлогом, који, додуше, још није у потпуности завршен. У склопу припрема Борац ће одиграти пет мечева, а серију контролних утакмица отвориће против градског ривала БСК-а 4. фебруара. Седам дана касније заказан је меч са новоградском Слободом, а 18. фебруара ривал ће бити Слобода из Мркоњић Града. "Црвено-плаве" ће тестирати и Звијезда из Градачца (25. фебруара), а генерална проба биће одиграна 4. марта против Козаре у Градишци.

- Прво коло играмо против Текстилца Корт у Дервенти, док нам у другом у госте долази Рудар Приједор. У те двије утакмице можемо да ријешимо многе ствари, да бисмо мирније дочекали плеј-оф. Пласман у Премијер лигу БиХ једини је циљ, све остало било би катастрофа - рекао је Тривуновић.

Иако је од завршетка првог дијела првенства екипу напустило десет играча, спортски директор клуба Оливер Јандрић је истакао да је задржан већи дио екипе.

- У клуб смо довели провјерене играче који су својевремено носили дрес Борца и неће им требати много времена да се уклопе, а у исто вријеме знају шта значи дрес Борца. Током седмице би требало да ријешимо и посљедње детаље, да уговори могу бити потписани без проблема. У исто вријеме преговарамо са још два-три играча која би требало да дођу ове или сљедеће седмице - казао је Јандрић.

Што прије ухватити форму

Капитен Борца Борис Распудић нада се да ће екипа брзо ухватити форму у каквој је била у финишу јесени.

- Штета је што је полусезона завршила баш онда када смо играли најбоље. Надам се да ћемо наставити у том ритму и да ће нам момци који су дошли помоћи да остваримо циљеве - рекао је Распудић.

Пролазници

Члан Управног одбора задужен за спортски сектор Вицо Зељковић нагласио је да би повратак у елиту био само први корак ка оздрављењу клуба.

- Испред нас је јако дуга и тешка година, али не сумњам да ће бити успјешна. Не желимо само да се вратимо у Премијер лигу него и да заузмемо мјесто које припада Борцу. Морамо да будемо у врху и да ловимо Европу и то мора да буде реалност клуба. Хоћемо да парирамо Жељезничару, Сарајеву и Зрињском, а не да будемо пролазници - изјавио је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана