Fudbaleri Borca Turskom: Antalija raj na zemlji

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca Turskom: Antalija raj na zemlji

Antalija - Poslije dva dana provedena u Antaliji svi u taboru banjalučkog Borca slažu se da bolje uslove od ovih u Turskoj nikada nisu imali u dosadašnjem dijelu karijere.

Smješteni su u luksuznom hotelu “Titanik” i na raspolaganju imaju nekoliko terena, trim staze, saune, teretane, bazene, ali i sve drugo što im je potrebno da se što bolje spreme za nastavak sezone u kojem je cilj povratak u Premijer ligu i da što dalje doguraju u Kupu BiH.

- Uslovi za rad su veoma dobri, smještaj, hrana, sve je tip-top, treba samo da vrijedno treniramo. Imali smo dobre uslove i u Banjaluci na našem pomoćnom terenu, ali je ovo stvarno fantazija. U grupi sam igrača koja je stigla ove zime, mada sam i ranije bio član Borca, a nadam se da ćemo doprinijeti još boljim rezultatima, odnosno da ćemo zadržati prvo mjesto i vratiti se u Premijer ligu. To je on što želimo svi mi u klubu, a siguran sam da priželjkuje i cijela Banjaluka - rekao je Zarić.

Prvog dana boravka u poznatom turskom ljetovalištu igrači su imali dva treninga, a prvi je bio klasični šuterski, u kojem su najviše posla imali golmani Banjalučana Marko Savatović, novajlija Kenan Topolović i junior Luka Damjanović.

- Bilo je malo naporno, jer smo se tokom zimske pauze dobro uležali, ali ovaj trening nam je i te kako dobro došao. Ovdje imamo stvarno idealne uslove i nadam se da će nam i vrijeme svih ovih dana ići na ruku. A, mi treba sve to da iskoristimo na najbolji mogući način - naglasio je Savatović.

Prvi kontrolni meč Banjalučani će odigrati danas u 13 časova, a protivnik će im biti rumunski trećeligaš Čikzerada Mijerkurea Čiuk. Ove sezone dogurali su do četvrtfinala nacionalnog Kupa eliminisavši mnogo poznatiji Dinamo iz Bukurešta, a u prvenstvu imaju ambicije da se plasiraju među drugoligaše.

- Iako je za mnoge riječ o nepoznatom klubu, sigurno nisu rival za potcjenjivanje, ali naravno da u ovoj fazi priprema rezultat nije u prvom planu. Najvažnije je da se igrači dobro istrče, ali i da već sada krenemo sa uigravanjem nekih varijanti i kombinacija - istakao je šef stručnog štaba “crveno-plavih” Darko Vojvodić.

Povrede

Prvi trening u Antaliji nešto ranije završio je Vladan Danilović, koji je osjetio bol u butnom mišiću desne noge. Siniša Dujaković, koji je odranije imao problema sa listom, radio je odvojeno od ekipe, a Miloš Žeravica je imao kondicioni trening, jer se kasnije priključio ekipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana