Фудбалер Звијезде 01 под истрагом за намјештање мечева

Фудбалер Звијезде 01 под истрагом за намјештање мечева 26.09.2018 14:56 | Дарко Пашагић

Бијељина - Полицијска управа Бијељина поднијела је извјештај Окружном јавном тужилаштву против фудбалера Немање Вејновића (26) из Новог Града због сумње да је као играч Звијезде 09 из етно-села Станишићи починио кривично дјело договарање исхода такмичења.

Ово је први пут да се један фудбалер у БиХ налази под истрагом тужилаштва због намјештања мечева. Претходних година било је много сличних ситуација, али никада раније ниједан играч није процесуиран. Из бијељинске полиције је саопштено да се Вејновић терети да је у више наврата својим саиграчима, лично и путем порука нудио новац да не дају максимум на утакмици или да, уколико се радило о голманима, приме одређен број голова у једном полувремену или током цијелог меча. У јавност су “испливале” и наводне поруке које је Вејновић слао саиграчима. Конкретно, како сазнаје “Глас Српске”, терети се за намјештање исхода или голова на утакмицама Зрињски - Звијезда 09 (5:2) и Тузла сити - Звијезда 09 (3:1).

- Утакмице са много голова посебно су интересантне кладионичарима, јер кладионице одлично “плаћају” када на утакмици падне седам или више голова, више него у игри “из један у два” или “из два у један” - каже извор “Гласа Српске”.

Сада је на потезу Окружно јавно тужилаштво, које треба да утврди да ли у поднесеном извјештају има елемената кривичног дјела.

Подсјећамо, предсједник Звијезде 09 Борис Станишић је послије меча осмог кола против Тузла ситија који је одигран 1. септембра осумњичио поједине играче да су уплетени у намјештање резултата њиховог тима. Међу јавно прозванима су били Вејновић и Ибрахим Шкахић, које је Станишић пријавио полицији. Према Кривичном законику Републике Српске за договарање исхода такмичења максимална казна износи десет година затвора у случају да је оптужени приходовао више од 50.000 марака, док је минимална казна одређена законом новчана.

Станишић: Био сам у праву

Предсједник Звијезде 09 Борис Станишић нагласио је да није упознат да је Полицијска управа Бијељина поднијела извјештај Окружном јавном тужилаштву.

- Не желим да коментаришем ништа док надлежне институције посао не приведу крају. Сигуран сам да ће се доказати да сам био у праву - нагласио је кратко Станишић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица