Fudbaler Borca Petar Kunić blista u posljednjim utakmicama

Darko Pašagić
Fudbaler Borca Petar Kunić blista u posljednjim utakmicama

Banjaluka - Fudbaleri Borca poslije pobjede nad GOŠK-om iz Gabele probili su se na šesto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka, a ako se tamo plasiraju sigurno će velike zasluge pripadati napadaču Petru Kuniću.

"Devetka" Banjalučana ove jeseni je postigao tri prvenstvena gola, sva tri otkako je na mjesto šefa stručnog štaba došao Zoran Milinković i sva tri su donijela identične pobjede "crveno-plavih" od 1:0. Prvo je u osmom kolu protiv bijeljinskog Radnika ušao u igru u 87. minutu da bi u 90. donio pobjedu. U desetom kolu mrežu tuzlanske Slobode zatresao je u četvrtom minutu, a u posljednjem, 13. kolu bio je još brži i pogodio već u trećem.

- Dolaskom trenera Milinkovića mnoge stvari su se promijenile i drago mi je što su moji golovi donijeli bodove Borcu, mada su oni zasluga cijelog kolektiva - naglasio je Kunić.

Po njemu ključna je bila utakmica protiv Radnika kada je u igru ušao u samom finišu.

- Na tom meču nas nije išlo, ali eto posrećilo mi se u posljednjim trenucima susreta iskoristim kiks golmana Bijeljinaca Mladena Lučića i zatresem mrežu. Poslije toga mi je poraslo samopouzdanje, ali i trener Milinković mi je ukazivao sve više povjerenja, koje sam, nadam se, opravdao - nastavio je Kunić.

Do kraja prvog dijela sezone ostalo je još pet kola, a Banjalučani imaju jako težak raspored. Prvo gostuju Mladosti u Doboj Kaknju, zatim dočekuju Željezničar pa onda igraju dva meča na strani, protiv Viteza i Sarajeva, dok će u 18. kolu biti domaćini Širokom Brijegu.

- Naredni susret protiv Mladosti je za nas i te kako važan, jer su oni samo mjesto na tabeli iza nas sa bodom zaostatka. Ukoliko bi u ovom meču ostali neporaženi ili pobijedili ostali bi ispred njih i možda povećali prednost. Međutim, biće vraški teško. Oni su nam zagorčali život u trećem kolu kada smo poslije dvije startne pobjede izgubili na našem stadionu sa 0:1. Taj poraz još nas peče i ovo je idealna prilika za revanš - dodao je Kunić.

Minutaža

U prvih šest kola ovog šampionata dok je ekipu Borca vodio Željko Vranješ Kunić nije imao zapaženu minutažu. U igru je ulazio na pet susreta i na terenu proveo 51 minut. U prvom susretu od dolaska Zorana Milinkovića nije bio u kombinaciji, a onda je igrao u svakom od narednih šest. U prva dva kao "rezervista", a u posljednja četiri kao starter i ukupno je na terenu u ovih šest mečeva proveo 377 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana