Фудбалер Борца Петар Кунић блиста у посљедњим утакмицама

Дарко Пашагић
Фудбалер Борца Петар Кунић блиста у посљедњим утакмицама

Бањалука - Фудбалери Борца послије побједе над ГОШК-ом из Габеле пробили су се на шесто мјесто које води у Лигу за првака, а ако се тамо пласирају сигурно ће велике заслуге припадати нападачу Петру Кунићу.

"Деветка" Бањалучана ове јесени је постигао три првенствена гола, сва три откако је на мјесто шефа стручног штаба дошао Зоран Милинковић и сва три су донијела идентичне побједе "црвено-плавих" од 1:0. Прво је у осмом колу против бијељинског Радника ушао у игру у 87. минуту да би у 90. донио побједу. У десетом колу мрежу тузланске Слободе затресао је у четвртом минуту, а у посљедњем, 13. колу био је још бржи и погодио већ у трећем.

- Доласком тренера Милинковића многе ствари су се промијениле и драго ми је што су моји голови донијели бодове Борцу, мада су они заслуга цијелог колектива - нагласио је Кунић.

По њему кључна је била утакмица против Радника када је у игру ушао у самом финишу.

- На том мечу нас није ишло, али ето посрећило ми се у посљедњим тренуцима сусрета искористим кикс голмана Бијељинаца Младена Лучића и затресем мрежу. Послије тога ми је порасло самопоуздање, али и тренер Милинковић ми је указивао све више повјерења, које сам, надам се, оправдао - наставио је Кунић.

До краја првог дијела сезоне остало је још пет кола, а Бањалучани имају јако тежак распоред. Прво гостују Младости у Добој Какњу, затим дочекују Жељезничар па онда играју два меча на страни, против Витеза и Сарајева, док ће у 18. колу бити домаћини Широком Бријегу.

- Наредни сусрет против Младости је за нас и те како важан, јер су они само мјесто на табели иза нас са бодом заостатка. Уколико би у овом мечу остали непоражени или побиједили остали би испред њих и можда повећали предност. Међутим, биће врашки тешко. Они су нам загорчали живот у трећем колу када смо послије двије стартне побједе изгубили на нашем стадиону са 0:1. Тај пораз још нас пече и ово је идеална прилика за реванш - додао је Кунић.

Минутажа

У првих шест кола овог шампионата док је екипу Борца водио Жељко Врањеш Кунић није имао запажену минутажу. У игру је улазио на пет сусрета и на терену провео 51 минут. У првом сусрету од доласка Зорана Милинковића није био у комбинацији, а онда је играо у сваком од наредних шест. У прва два као "резервиста", а у посљедња четири као стартер и укупно је на терену у ових шест мечева провео 377 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана