Fortenberi novi plejmejker Igokee

Milan Zubović
Fortenberi novi plejmejker Igokee

Laktaši - Brendon Fortenberi novi je organizator igre Igokee sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Plejmejker koji uspješno može da igra i na poziciji beka šutera u redove aktuelnog šampiona BiH dolazi iz bugarskog Balkan Botevgrada za koji je prošle sezone upisao 36 utakmica. Na parketu je prosječno provodio 26,4 minuta i pri tom imao učinak od 13,2 poena, 2,6 asistencija te 4,2 skoka. Rođen je 18. maja 1990. godine u gradu Pikajun u američkoj saveznoj državi Misisipi. Tokom pet sezona nastupao je za Univerzitet Jugoistočne Luizijane u NCAA ligi gdje je prve godine prosječno ubacivao 8,3, druge 7,8, treće 11,9, četvrte 17,6 i pete 14,6 poena. Potom je prešao u ekipu Bejkersfild džem koja se takmiči u Razvojnoj (NBDL) ligi, a inače je razvojni tim Feniks Sansa. Tokom 2013. godine bio je nadomak trening kampa NBA ekipe Juta Džez, ali je otpao u posljednjem trenutku. Dolaskom Fortenberija definitivno je otpala mogućnost angažovanja nekadašnjeg organizatora igre slovenačkog Tajfuna Aleksandra Ponjavića, što je potvrdio i generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Fortenberi je drugi igrač koji je stigao u Igokeu, a prije njega ekipu iz Aleksandrovca pojačao je krilni centar Strahinja Mićović. Uprava ekipe prije njih produžila je saradnju sa trenerom Draganom Bajićem te igračima Vukom Radivojevićem, Draškom Albijanićem, Nikolom Pešakovićem, Miroslavom Pašajlićem i Danilom Šibalićem, dok je mladi Darko Talić imao ugovor. Na meti Igokee nalazi se nekadašnji član Partizana Nemanja Bezbradica koji je jedan dio prošle sezone proveo u mostarskom Zrinjskom.

Liga šampiona

Protivnik Igokee u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona je crnogorski Mornar. Prvi meč na rasporedu je 27. septembra u Laktašima, a revanš dva dana kasnije u Baru. Ukoliko prođu Crnogorce, Aleksandrovčani će ukrstiti koplja sa turskim Bešiktašem (4. i 6. oktobar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana