Фортенбери нови плејмејкер Игокее

Милан Зубовић
Фортенбери нови плејмејкер Игокее

Лакташи - Брендон Фортенбери нови је организатор игре Игокее са којом је потписао једногодишњи уговор.

Плејмејкер који успјешно може да игра и на позицији бека шутера у редове актуелног шампиона БиХ долази из бугарског Балкан Ботевграда за који је прошле сезоне уписао 36 утакмица. На паркету је просјечно проводио 26,4 минута и при том имао учинак од 13,2 поена, 2,6 асистенција те 4,2 скока. Рођен је 18. маја 1990. године у граду Пикајун у америчкој савезној држави Мисисипи. Током пет сезона наступао је за Универзитет Југоисточне Луизијане у НЦАА лиги гдје је прве године просјечно убацивао 8,3, друге 7,8, треће 11,9, четврте 17,6 и пете 14,6 поена. Потом је прешао у екипу Бејкерсфилд џем која се такмичи у Развојној (НБДЛ) лиги, а иначе је развојни тим Феникс Санса. Током 2013. године био је надомак тренинг кампа НБА екипе Јута Џез, али је отпао у посљедњем тренутку. Доласком Фортенберија дефинитивно је отпала могућност ангажовања некадашњег организатора игре словеначког Тајфуна Александра Поњавића, што је потврдио и генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Фортенбери је други играч који је стигао у Игокеу, а прије њега екипу из Александровца појачао је крилни центар Страхиња Мићовић. Управа екипе прије њих продужила је сарадњу са тренером Драганом Бајићем те играчима Вуком Радивојевићем, Драшком Албијанићем, Николом Пешаковићем, Мирославом Пашајлићем и Данилом Шибалићем, док је млади Дарко Талић имао уговор. На мети Игокее налази се некадашњи члан Партизана Немања Безбрадица који је један дио прошле сезоне провео у мостарском Зрињском.

Лига шампиона

Противник Игокее у првом колу квалификација за FIBA Лигу шампиона је црногорски Морнар. Први меч на распореду је 27. септембра у Лакташима, а реванш два дана касније у Бару. Уколико прођу Црногорце, Александровчани ће укрстити копља са турским Бешикташем (4. и 6. октобар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана