Foča: Bivša braća jure jubilarni trofej

Radmila Đević
Foča: Bivša braća jure jubilarni trofej

Foča - Jubilarni, 10. međunarodni omladinski turnir u fudbalu "Fudbal frends" od 25. do 27. jula u Foči okupiće talente iz šest zemalja bivše Jugoslavije i zvučna imena iz svijeta fudbala, a pratiće ga i drugi bogati sadržaji.

U Foču će stići podmladak, Crvene zvezde i Vojvodine  iz Srbije, Rijeke iz Hrvatske, Budućnosti iz Crne Gore, Olimpije iz Slovenije, Rabotničkog iz Makedonije, te Željezničara i domaće Sutjeske. Mada je bilo najavljeno učešće londonskog Kristal palasa, Englezi su, ipak, otkazali dolazak.

- Već evo deset godina omladinci do 17 godina starosti okupljaju se u Foči. Ono što posebno želim da naglasim jeste da ćemo mi u subotu, 26. jula održati okrugli sto na temu "Fudbal više od igre" na kojem će učestvovati četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon kao i druga poznata imena iz svijeta fudbala -  istakao je direktor Međunarodne asocijacije "Fudbal frends" Beograd Zoran Avramović.

Prema njegovim riječima, jugoistočni dio Republike Srpske, postao je centar omladinskog fudbala.

- Uslovi na stadionu u Foči svake godine su sve bolji, očekujemo odličnu sinergiju grada i regije, a to potvrđuju naši prijatelji koji evo već deceniju ne propuštaju "Fudbal frends" turnir. Predstojeća smotra biće lijepa prilika da se pokaže značaj fudbala, prenesu i razmjene iskustva i ukaže na značaj koliko je fudbal više od igre - rekao je Avramović.

Istakao je da je misija asocijacije "Fudbal frends" da djeluje kao spoj između različitih nevladinih organizacija i ustanova, fokusiranjem na društveni razvoj kroz fudbal. Turnir "Fudbal frends" u Foči je početna platforma za procese povezivanja u region, a ima za cilj i afirmaciju mladih talenata, ističu u opštinskom Organizacionom odboru turnira.

- Sve je već spremno za početak, od terena do potrebne infrastrukture, a za razliku od prethodnih godina kada je žrijeb održavan prije dolaska ekipa, ove godine insistirajući na fer-pleju žrijeb će se održati u petak kada počinje turnir - izjavio je član Organizacionog odbora turnira, Igor Ćurčić.

Osim opštine Foča, očekuje se da će jubilarni Fudbal frends podržati Ministarstvo porodice omladine i sporta RS i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Bogat program

Igor Ćurčić je naglasio da će u dane turnira biće organizovan niz pratećih sadržaja.

- To je manifestacija Gastro fest, što je prilika da upoznavanje i druženje svih učesnika i van fudbalskog terena. Okrugli stolovi, a u petak, 25. jula biće održana pres-konferencija u čitaonici Centra za kulturu i informisanje. Istog dana, u popodnevnim satima biće organizovano svečano otvaranje, a u nedjelju, 27. jula, planirane su finalne utakmice i svečano zatvaranje turnira - rekao je Ćurčić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana