Finansije jedini razlog odlaska Nenad Kise iz Borca

Darko Pašagić
Finansije jedini razlog odlaska Nenad Kise iz Borca

Banjaluka - Zadnji vezni fudbaler Nenad Kiso od juče i zvanično više nije član Borca, sa čijim čelnicima nije uspio da se dogovori o finansijskim uslovima za nastavak saradnje.

Iako se činilo da će Kiso i na proljeće biti jedan od glavnih šrafova ekipe Vuleta Trivunovića, a na zvaničnom sajtu kluba bila još krajem prošle godine objavljena vijest da je postignut dogovor o nastavku saradnje, to se ipak nije desilo.

- Nudili su mi manje od onog što mislim da vredim i razlaz je bio neminovan. Ovakve stvari se često dešavaju, one su sastavni deo fudbala i tako je moralo da bude - naglasio je Kiso.

Na Gradski stadion u Banjaluci stigao je u februaru prošle godine i imao ugovor sa "crveno-plavima" do 31. decembra 2016.

- Iza mene, ali i svih u klubu je veoma turbulentna godina. Došao sam u nevreme kada smo se grčevito borili za opstanak u Premijer ligi i, nažalost, nismo uspeli. Iako je većina tadašnjih igrača koji su bili sa strane otišla, ostao sam sa željom da pomognem da se klub što pre vrati u elitu. Imao sam odličnu saradnju sa Zoranom Dragišićem, a posebno sa sadašnjim kormilarom Vuletom Trivunovićem. Jedino nije štimalo kada je na čelu stručnog štaba bio Vlado Jagodić sa kojim nisam nikako mogao da nađem zajednički jezik. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, bila je to lepa godina - nastavio je Kiso.

Karijeru je počeo u beogradskom Partizanu, zatim igrao u Čukaričkom, Olimpiku, izraelskoj Hapoel Ber Ševi, mađarskom Debrecinu, azerbejdžanskom Simurku, te tuzlanskoj Slobodi, odakle je došao u Borac.

- Nadam se da ću uspeti da pronađem angažman, jer sam u ovom trenutku slobodan igrač. To znači da mogu naći novu sredinu i mimo propisanih rokova. Za sada je najrealnija opcija da karijeru nastavim u Aziji, odnosno u Tajlandu. Videćemo u narednim danima šta će biti, ali sam siguran da će nešto iskočiti - rekao je Kiso i poželio sada već svom bivšem klubu povratak u Premijer ligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana