Финале Купа РС: Јединству 14. или БЛ волеју прва круна

Данијел Радујковић
Финале Купа РС: Јединству 14. или БЛ волеју прва круна

Бањалука - Да ли ће Бимал Јединство 14. или Бањалука волеј први пут у историји освојити трофеј Купа Републике Српске, биће познато вечерас, када буде завршено финале између ових екипа, које је на програму од 20.15 часова у Универзитетској спортској дворани у Бањалуци.

Домаћа екипа је већ остварила највећи успјех у историји када је ријеч о Купу, али у табору Бањалука волеја не желе да стану на томе. Улогу фаворита препуштају екипи из Брчког, али ће све покушати да на свом терену дођу до трофеја.

- Јединству је ово можда најбоља екипа од када се такмичи. Спремају се за Лигу шампиона, гдје играју против великог Кана. Реално, бољи су од нас, али не желимо се предати прије борбе. Ићи ћемо на побједу, покушаћемо све што будемо могли да тријумфујемо. Људски је надати се. То што ћемо играти пред домаћом публиком јединим дијелом нам значи пуно, а другим се бојим да то не буде додатни притисак - рекао је тренер Бањалучанки Синиша Џакула.

За све дјевојке из домаћег тима ово ће бити прво финале, али у њега улазе са доста самопоуздања, пошто су оствариле двије побједе у Премијер лиги БиХ у исто толико мечева.

- Ово је нешто ново за моје играчице, али надам се да ће то успјети изнијети, имају искуства, жеља и воље. Ако уђемо у меч опуштено, можемо одиграти добро, али бојим се да не уђемо са превеликом жељом и онда не "изгоримо". Иначе, дјевојке слушају, вриједно раде и мислим да ће нам публика доста доброг донијети. Биће треме, на посљедња два тренинга примијетио сам да постоји позитивна нервоза и доста разговарамо о томе. Добро играмо како смо кратко вријеме заједно и у принципу смо сви задовољни и позитивна је атмосфера. Уживамо у игрању - додао је Џакула.

У редовима Бимал Јединства имају јасан циљ, а то је одбрана трофеја који су освајали посљедњих десет година.

- Мораћемо се доста борити против БЛ волеја јер има квалитет, мораћемо пуном снагом ући у меч и дати све од себе. Не постоји засићење у екипи, а тих десет трофеја з редом је још већи мотив да се традиција настави. Желимо да нижемо титуле и да дамо до знања да тај резултату нико неће моћи да достигне. Екипа из Бањалуке игра све боље и боље, то смо смогли да примијетимо у посљедњих неколико сезона. То је студентска екипа која игра на завидном нивоу и сваки пут против њих смо ушли максимално у меч, а тако ћемо и данас - истакла је једна од најбољих играчица екипе из Брчког Верица Симић.

Тест пред Лигу шампиона

Актуелног шампиона БиХ и освајача купова РС и БиХ Бимал Јединство 1. новембра очекује први меч квалификација за Лигу шампиона против Кана, а утакмица са БЛ волејом биће одлична провјера за тим из Брчког пред то искушење.

- Спремамо се за тај меч већ од почетка припрема и утакмица са Каном је она гдје желимо да покажемо шта знамо и шта смо радили свих ових година. Финале Купа биће прилика за нас да видимо гдје смо тренутно и да се тестирамо за меч против француске екипе - казала је Верица Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана