Filip Erić odbranu penala posvetio saigračima

Siniša Kotaraš
Filip Erić odbranu penala posvetio saigračima

Banjaluka - Sjajni čuvar mreže Zvijezde 09 Filip Erić proglašen je za igrača utakmice u Krupi na Vrbasu, u kojoj je njegov tim odigrao 1:1 i osvojio zlata vrijedan bod u borbi za opstanak. Uz nekoliko odličnih intervencija u toku meča, Erić je uspio i da u 74. minutu odbrani jedanaesterac koji je izveo Nikola Mandić.

Poslije susreta, odigranog po veoma hladnom i vjetrovitom vremenu, Erić nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata, a za odbranjeni penal je naglasio da ga posvećuje saigračima.

- Znači mi ova odbrana mnogo, pogotovo za samopouzdanje u narednim mečevima. Ipak, prije svega mi je drago zbog cijele ekipe koja se, kada smo ostali sa igračem manje, lavovski borila da sačuva neriješen rezultat. To je i meni dalo snage i, ako treba nekome da posvetim ovu odbranu, onda su to svi moji saigrači. Predosjetio sam gdje će Mandić šutirati, krenuo na pravu stranu i imao sreću da odbranim veoma jak i precizan šut - naglasio je Erić.

Čuvar mreže premijerligaša iz etno-sela Stanišići tvrdi da je tih 1:1 i najrealniji ishod.

- Ovo je za nas kao da smo osvojili sva tri boda. Kada pogledate dešavanja na terenu, crveni karton Bašanoviću, pa jedanaesterac za Krupu, moramo na kraju biti prezadovoljni. Istina, imali smo u finišu dvije sjajne prilike za pobjedu, ali mi se čini da je konačan rezultat i najrealniji - tvrdi Erić.

Njegov tim je veoma loše otvorio utakmicu, pa je Mandić već u šestom minutu pogodio za vođstvo Krupe. Ipak, ulaskom u igru iskusnog Danijela Ćuluma posljednja linija ispred Erića zaigrala je mnogo bolje.

- Loše smo ušli u meč i izgleda da je bilo potrebno da primimo pogodak pa da proigramo i pokažemo kako treba da se bori za boje kluba. Ulaskom Ćuluma dobili smo na čvrstini u skoku i neophodnoj sigurnosti u igri. Ovo nam daje stimulans za još bolje igre kako bismo što prije obezbijedili opstanak - dodao je Erić.

Sa druge strane, u redovima Krupe nije bilo mjesta zadovoljstvu jer su izgubljena dva boda koja bi na kraju mogla biti presudna u borbi za opstanak.

- Nisam zadovoljan konačnim rezultatom, ali ni igrom, koja je u pojedinim momentima bila ispod potrebnog nivoa. Bilo je očigledno da je dobar deo ekipe popustio pod pritiskom važnosti utakmice. Preskakali smo igru i nismo uspeli da se kroz pas ili neki individualni kvalitet nametnemo. Kažnjeni smo iz prekida i u drugo poluvreme smo ušli sa dosta nervoze. Rezultat takve igre je, verovatno, i promašen penal, a dalje je sve bilo stihija. Puno smo rizikovali i na kraju smo čak trebali da ponovo budemo kažnjeni - naglasio je trener Krupe Petar Kurćubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana