Filip Erić golman Zvijezde 09: Bilo bi lijepo sačuvati mrežu

Darko Pašagić
Filip Erić golman Zvijezde 09: Bilo bi lijepo sačuvati mrežu

Bijeljina - Mladi golman Zvijezde 09, 24-godišnji Filip Erić vjeruje da njegova ekipa može ostati neporažena u duelu sa Željezničarom koji se igra u okviru četvrtog kola Premijer lige.

 

Iako Sarajlije smatra jednim od najvećih favorita prvenstva, očekuje da saigrači i on mogu iznenaditi tim sa “Grbavice”, kao što je to u drugom kolu na “Bilinom polju” napravio Čelik.

- Ne treba da trošim reči, jer je svima jasno da je Željezničar apsolutni favorit, ali naravno da imamo pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. To bi za nas u ovom trenutku bio i remi, čime bismo i poslije četiri kola ostali neporaženi. Teško je izdvojiti od koga nam preti najveća opasnost, ali verujem da naša odbrana sa mnom na čelu može izdržati pritisak tokom svih 90 minuta. Bilo bi lepo da moja mreža ostane netaknuta, ali videćemo - rekao je Erić.

Zvijezda 09 je u prvom kolu igrala 0:0, u drugom 1:1, a u trećem 2:2.

- Ako se tako nastavi, sada bi trebalo da bude 3:3, ali bih u toj varijanti i pored osvojenog boda sa tri primljena gola bio među lošijima u ekipi - nastavio je uz osmijeh Erić.

Iako je za golmana još prilično mlad, iza njega je već dosta iskustva.

- Branio sam jednu godinu za Drinu u Premijer ligi, potom godinu i po za Slobodu, sada sam i u trećem premijerligašu. Pre toga sam igrao za Loznicu u kojoj sam ponikao, Šumadiju iz Mladenovca, Voždovac i Rad. Sigurno je da mogu još da napredujem, jer vreme radi za mene - istakao je Erić.

Ugovor sa timom iz etno-sela Stanišići je potpisao na godinu, uz mogućnost produženja na još 12 mjeseci.

  • Za sada mi je stvarno ovde lepo. Imamo odlične uslove za rad, sve funkcioniše u najboljem redu, a na nama je ostalo samo da radimo ono što najbolje znamo. Nadam se da ćemo opravdati uloženo i da će Zvijezda 09 bez većih problema obezbediti opstanak, što nam je jedini cilj ove sezone - dodao je Erić.

Interesovanje

Meč između Zvijezde 09 i Željezničara igra se u nedjelju od 17.30 časova u Ugljeviku, a očekuje se da stadion bude poprilično ispunjen. Naime, ovaj susret privlači veliku pažnju ljubitelja fudbala ne samo u ovom gradu i obližnjoj Bijeljini, već su dolazak najavili i navijači Željezničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana