FSRS: Ako neće Muslin, imamo novih aduta

Danijel Radujković
FSRS: Ako neće Muslin, imamo novih aduta

Banjaluka - Od posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i odlaska Mehmeda Baždarevića BiH je bez selektora i u međuvremenu je licitirano sa mnogo imena. Neki su realne opcije, a neki samo želje pojedinaca, ali uoči sutrašnje sjednice Izvršnog odbora saveza jedino je sigurno da tada neće biti izabran novi selektor.

Komisija za izbor selektora u sastavu Ivica Osim, Sead Kajtaz, Zvjezdan Misimović i Dušan Bajević očigledno će imati dosta posla na današnjem sastanku da dođe do imena nekoliko kandidata koje će predložiti Izvršnom odboru, koji će kasnije izabrati jednog, po njima najboljeg. Komisija će možda predložiti neka rješenja, ali kako stvari stoje, teško da će neko od njih već sutra dobiti 12 do 15 glasova članova Izvršnog odbora.

- Komisija će predstaviti svoje razmišljanje, s kim je razgovarano u proteklom periodu, a vidjećemo da li će predložiti nekog kandidata i kojeg. Na sjednici ćemo vidjeti da li ti kandidati zadovoljavaju kriterijume. Razgovaraćemo o potencijalnim imenima, ali sigurno neće biti izabran selektor sutra - istakao je predsjednik Fudbalskog saveza RS i član Izvršnog odbora FS BiH Mile Kovačević.

Kako stvari stoje, ponovo će biti trgovanja, preglasavanja, prećutnih dogovora i ostalih stvari svojstvenih za BiH. Prema dosadašnjoj praksi, na čelu A selekcije bude izabran Bošnjak, dok Srbi i Hrvati predvode mlađe selekcije. Vidjećemo kakav će sada biti raspored i da li postoji šansa da neko drugi, sem Bošnjaka, predvodi najjači tim. Otkako je Baždareviću istekao ugovor nakon neuspješno završenih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, prve opcije za njegovog nasljednika bili su Meho Kodro i Amar Osim, a oni i dan-danas važe za glavne favorite za tu poziciju. U međuvremenu još su, između ostalih, spominjani Radomir Antić, Robert Prosinečki, Husref Musemić, Vladimir Vermezović, Enver Hadžiabdić i Slavoljub Muslin. Ovaj posljednji bio je želja i prijedlog čelnih ljudi FS RS, ali, navodno, ima zanimljivijih ponuda. Kako su objavili mediji iz Srbije, on se zahvalio bh. savezu na pozivu, ali predsjednik FS RS Mile Kovačević smatra da priča nije završena što se njega tiče.

- Muslin nije decidno odbio ponudu i tražićemo da komisija razgovara sa njim, a onda ćemo vidjeti šta i kako. Komisija mu mora objasniti kakva je projekcija Saveza, kako se on vidi u budućnosti i da vidimo od čega zavisi njegovo određenje. Razumio sam da nije zatvorio vrata bh. savezu, a on još nije preuzeo neki drugi tim. Imamo još nekih prijedloga, ali ne bih o imenima prije razgovora sa Muslinom. Ako on definitivno odbije, onda ćemo izaći sa imenima drugih kandidata sa kojima će biti kontaktirano - dodao je Kovačević.

Misimović bez komentara

Od člana komisije za izbor selektora BiH Zvjezdana Misimovića pokušali smo da dobijemo više informacija o potencijalnim kandidatima, ali on je samo kratko rekao da nema ništa novo i da ne želi ništa govoriti do današnjeg sastanka i bez ostalih članova komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana