ФСРС: Ако неће Муслин, имамо нових адута

Данијел Радујковић
ФСРС: Ако неће Муслин, имамо нових адута

Бањалука - Од посљедњег кола квалификација за Свјетско првенство и одласка Мехмеда Баждаревића БиХ је без селектора и у међувремену је лицитирано са много имена. Неки су реалне опције, а неки само жеље појединаца, али уочи сутрашње сједнице Извршног одбора савеза једино је сигурно да тада неће бити изабран нови селектор.

Комисија за избор селектора у саставу Ивица Осим, Сеад Кајтаз, Звјездан Мисимовић и Душан Бајевић очигледно ће имати доста посла на данашњем састанку да дође до имена неколико кандидата које ће предложити Извршном одбору, који ће касније изабрати једног, по њима најбољег. Комисија ће можда предложити нека рјешења, али како ствари стоје, тешко да ће неко од њих већ сутра добити 12 до 15 гласова чланова Извршног одбора.

- Комисија ће представити своје размишљање, с ким је разговарано у протеклом периоду, а видјећемо да ли ће предложити неког кандидата и којег. На сједници ћемо видјети да ли ти кандидати задовољавају критеријуме. Разговараћемо о потенцијалним именима, али сигурно неће бити изабран селектор сутра - истакао је предсједник Фудбалског савеза РС и члан Извршног одбора ФС БиХ Миле Ковачевић.

Како ствари стоје, поново ће бити трговања, прегласавања, прећутних договора и осталих ствари својствених за БиХ. Према досадашњој пракси, на челу А селекције буде изабран Бошњак, док Срби и Хрвати предводе млађе селекције. Видјећемо какав ће сада бити распоред и да ли постоји шанса да неко други, сем Бошњака, предводи најјачи тим. Откако је Баждаревићу истекао уговор након неуспјешно завршених квалификација за Мундијал у Русији, прве опције за његовог насљедника били су Мехо Кодро и Амар Осим, а они и дан-данас важе за главне фаворите за ту позицију. У међувремену још су, између осталих, спомињани Радомир Антић, Роберт Просинечки, Хусреф Мусемић, Владимир Вермезовић, Енвер Хаџиабдић и Славољуб Муслин. Овај посљедњи био је жеља и приједлог челних људи ФС РС, али, наводно, има занимљивијих понуда. Како су објавили медији из Србије, он се захвалио бх. савезу на позиву, али предсједник ФС РС Миле Ковачевић сматра да прича није завршена што се њега тиче.

- Муслин није децидно одбио понуду и тражићемо да комисија разговара са њим, а онда ћемо видјети шта и како. Комисија му мора објаснити каква је пројекција Савеза, како се он види у будућности и да видимо од чега зависи његово одређење. Разумио сам да није затворио врата бх. савезу, а он још није преузео неки други тим. Имамо још неких приједлога, али не бих о именима прије разговора са Муслином. Ако он дефинитивно одбије, онда ћемо изаћи са именима других кандидата са којима ће бити контактирано - додао је Ковачевић.

Мисимовић без коментара

Од члана комисије за избор селектора БиХ Звјездана Мисимовића покушали смо да добијемо више информација о потенцијалним кандидатима, али он је само кратко рекао да нема ништа ново и да не жели ништа говорити до данашњег састанка и без осталих чланова комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана