FSP Prijedor: Vujković kažnjen sa 2.000 maraka

Milan Zubović
FSP Prijedor: Vujković kažnjen sa 2.000 maraka

Banjaluka - Bivši predsjednik Fudbalskog saveza područja Prijedor Stanko Vujković osuđen je u prijedorskom Osnovnom sudu na kaznu od 2.000 maraka zbog falsifikovanja ili uništavanja službenih isprava.

Vujković je aktuelni član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, a tokom saslušanja priznao je da je oštetio FSP za 3.000 maraka na ime podizanja akontacija za putovanja koja nisu realizovana.

Na osnovu ovog njemu je izrečena jedinstvena novčana kazna u iznosu od 2.000 maraka za učinjena krivična djela.

Malverzacije bivšeg predsjednika PFS Prijedor otkrio je i u javnost iznio njegov prvi saradnik i potpredsjednik Saveza Vlado Liščinski početkom krajem aprila ove godine, tereteći ga, između ostalog, i za pomenutih 3.000 maraka koje je podigao na ime lažnih putovanja, o čemu je "Glas Srpske" prvi pisao.

Prema navodima Liščinskog, Vujković je sklopio i štetan ugovor sa osiguravajućom kućom "Kosig Dunav osiguranje" iz Banjaluke. Po njemu Fudbalski savez Područja Prijedor suočen je sa tužbom osiguravajuće kuće koja potražuje 30.000 maraka.

S obzirom na to da je protiv Vujkovića podignuta optužnica i utvrđeno krivično djelo prema članu 19. Statuta FS Republike Srpske i FS BiH on ne može da bude član fudbalskih organizacija Republike Srpske i BiH. U Statutu se navodi "da bi postalo kandidat za neko statutarno tijelo to lice mora ispunjavati sve sljedeće uslove. On ili ona mora podnijeti dokaz da protiv njega ne postoji krivična istraga niti da je osuđivan za krivično djelo - stoji u Statutu FSRS.

Isključenje

Na posljednjoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza područja Prijedor Vujković je razriješen dužnosti člana i upućen je prijedlog prema FSRS da bude isključen iz Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana