FMP kriv za Trajkovićevu ostavku

Milan Zubović
FMP kriv za Trajkovićevu ostavku

Laktaši - Nenad Trajković nije više trener Igokee. Kao razlog otkaza naveo je loše rezultate koje je ostvario sa ekipom na početku ABA lige, a presudan je bio neuspjeh na domaćem terenu od FMP-a u šestom kolu.

Na klupi ekipe iz Aleksandrovca zadržao se četiri i po mjeseca, a ekipu će u narednom periodu predvoditi njegov pomoćnik Žarko Milaković. Njemu će to biti drugi put da sjeda na klupu ove godine jer je prvi trener ekipe bio i nakon što je otkaz dobio Dragan Bajić početkom aprila ove godine.

- Tačno je da sam dobio otkaz i da nam se putevi razdvajaju. Rezultati su bili najveći problem zbog čega sam dobio otkaz, ali mi je drago da sam ispunio bar neka očekivanja i što smo počeli da izvodimo na pravi put mlade igrače Dalibora Ilića, Darka Talića i Aljošu Jankovića. Mislim da sam bio na pravom putu i da sam bar nešto ispunio dio očekivanog mada je trebalo malo više strpljenja - izjavio je Trajković.

Zahvalio se ljudima iz kluba što su mu dali šansu.

- Želim im sve najbolje i ti momci su dijamanti košarke Republike Srpske i nadam se da će nastaviti napredovati te dostići visine kojima će Republika Srpska moći da se podiči i da budu njeni sportski ambasadori. Hvala igračima koji su trenirali i imali profesionalan odnos do posljednjeg dana - dodao je Trajković.

Debi u regionalnom takmičenju Milaković će imati iduće subote kada ih očekuje gostujući meč sa Cedevitom u Zagrebu. Poslije šest odigranih kola Igokea se nalazi među pet ekipa koje imaju po dvije pobjede i četiri poraza, a Olimpija je prije sinoćnjeg gostovanja Budućnosti imala 2/3.

Pobjeda Cibone

Poslije početna tri poraza košarkaši Cibone upisali su treću uzastopnu pobjedu u ABA ligi, a ovaj put bili su bolji od Mornara sa 84:73, na svom parketu. U redovima pobjednika istakli su se Damir Markota sa 17 poena i osam skokova i Brendon Rajli-Ros takođe sa 17 poena. Džondre Džeferson dodao je 15, a Marko Ljubičić 14. Kod Mornara istakli su se Đorđe Drenovac sa 23 i Nikola Rebić sa 13 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana