ФМП крив за Трајковићеву оставку

Милан Зубовић
ФМП крив за Трајковићеву оставку

Лакташи - Ненад Трајковић није више тренер Игокее. Као разлог отказа навео је лоше резултате које је остварио са екипом на почетку АБА лиге, а пресудан је био неуспјех на домаћем терену од ФМП-а у шестом колу.

На клупи екипе из Александровца задржао се четири и по мјесеца, а екипу ће у наредном периоду предводити његов помоћник Жарко Милаковић. Њему ће то бити други пут да сједа на клупу ове године јер је први тренер екипе био и након што је отказ добио Драган Бајић почетком априла ове године.

- Тачно је да сам добио отказ и да нам се путеви раздвајају. Резултати су били највећи проблем због чега сам добио отказ, али ми је драго да сам испунио бар нека очекивања и што смо почели да изводимо на прави пут младе играче Далибора Илића, Дарка Талића и Аљошу Јанковића. Мислим да сам био на правом путу и да сам бар нешто испунио дио очекиваног мада је требало мало више стрпљења - изјавио је Трајковић.

Захвалио се људима из клуба што су му дали шансу.

- Желим им све најбоље и ти момци су дијаманти кошарке Републике Српске и надам се да ће наставити напредовати те достићи висине којима ће Република Српска моћи да се подичи и да буду њени спортски амбасадори. Хвала играчима који су тренирали и имали професионалан однос до посљедњег дана - додао је Трајковић.

Деби у регионалном такмичењу Милаковић ће имати идуће суботе када их очекује гостујући меч са Цедевитом у Загребу. Послије шест одиграних кола Игокеа се налази међу пет екипа које имају по двије побједе и четири пораза, а Олимпија је прије синоћњег гостовања Будућности имала 2/3.

Побједа Цибоне

Послије почетна три пораза кошаркаши Цибоне уписали су трећу узастопну побједу у АБА лиги, а овај пут били су бољи од Морнара са 84:73, на свом паркету. У редовима побједника истакли су се Дамир Маркота са 17 поена и осам скокова и Брендон Рајли-Рос такође са 17 поена. Џондре Џеферсон додао је 15, а Марко Љубичић 14. Код Морнара истакли су се Ђорђе Дреновац са 23 и Никола Ребић са 13 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана