FK Podrinje: Novi tim, nova igra

I. S.
FK Podrinje: Novi tim, nova igra

Bijeljina - Iskusni fudbalski stručnjak iz Loznice Miroslav Mile Milanović preuzeo je ovog ljeta ekipu Podrinja iz Janje i nakon prve faze priprema kaže da ga očekuje mnogo posla.

Po njegovim riječima, iz ekipe je otišlo nekoliko važnih igrača iz prošle sezone, i zato mu je želja  je da pruži priliku mladim igračima iz omladinskih selekcija Podrinja.

- Novi tim, nova igra! Imamo puno posla ali optimista sam. Ispred mene je kao i ispred čitavog kluba, težak zadatak stvaranja novog tima. Iz ekipe je otišlo nekoliko važnih igrača, a dosta prvotimaca Podrinja nalazi se u poznim fudbalskim godinama. Moramo promijeniti i način igre, moramo je ubrzati, osvajati prostor i ići direktnije prema golu protivnika. Sve u svemu očekuje nas dosta posla, ali veliki sam optimista da ćemo uspjeti. Pogotovo što nam je u sljedećoj sezoni cilj plasman u sredini tabele, tako da možemo mirno raditi na realizaciji naših ideja - naglasio je trener Podrinja Mile Milanović.

Jedan od ciljeva je i pružanje šanse mladim igračima.

- Godinama su treneri u Podrinju bježali od toga. Ima dosta potencijala, ali je potrebno i mnogo rada, pogotovo na tehničkom planu. Moraju biti uporni da bi postali fudbaleri dostojni Podrinja - poruka je iskusnog stručnjaka.

Podrinje je najveće promjene doživjelo u odbrani, jer su iz kluba otišli golman Samir Zvorničanin i štoperi Aleksandar Kovač i Jovica Klasanović.

- Otišao je i dugogodišnji centralni vezni igrač Aco Đokić koji je karijeru nastavio u Rudar Prijedoru, kao i napadač Filip Vujić. Stiglo je i nekoliko novih igrača. Tu su golman Dragan Đorđić iz Radnika, Stojko Kikić na poziciji zadnjeg veznog i štoper Nemanja Veselinović. Sve u svemu mnogo promjena, ali vjerujem da ćemo uspjeti da na vrijeme sklopimo skladnu cjelinu - dodao je Milanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana