FK Modriča Maksima u velikoj neizvjesnosti

Slađan Jeremić
FK Modriča Maksima u velikoj neizvjesnosti

MODRIČA – U protekla tri mjeseca Opština Modriča dala je Fudbalskom klubu Modriča Maksima 30.000 maraka, onoliko koliko je sredstava izdvojio i generalni sponzor – Rafinerija ulja "Modriča".

Na jučerašnjoj, 15. sjednici Skupštine opštine, odbornici su zatražili istinu, šta se dešava sa ovdašnjim premijerligašem.

- Nije realno da generalni sponzor izdvoji istu sumu kao i lokalna zajednica. U našem budžetu sredstva su predviđena za sve sportove i klubove. Svoje smo ispoštovali prema fudbalerima Modriča Maksime, ali postavlja se pitanje šta je sa generalnim sponzorom i kakve su njegove namjere i mogućnosti - rekao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Jednoglasno je odlučeno da se danas uputi zahtjev Rafineriji ulja, kao i Optima grupi, koju čine modrička i brodska Rafinerija nafte i banjolučki "Petrol", da odgovore hoće li dalje biti generalni sponzor Modriča Maksime ili ne. I ako će sponzorisati klub, kolika će sredstva izdvajati?!

Ukoliko od navedenih stigne negativan odgovor, krenuće se u akciju prikupljanja sredstava po mjesnim zajednicama, privrednim kolektivima i privatnim preduzećima. Tada će, vjerovatno, klub promijeniti ime u raniji naziv, eliminisaće se "Maksima" i ostaće, kao nekada, FK Modriča.

U ponedjeljak, u kasnim večernjim časovima, održana je sjednica Izvršnog odbora na kojoj je bio cilj da se doskorašnji trener Marko Stojić ubijedi da povuče ostavku.

- Imao sam samo jedan uslov – da se igračima isplati makar dio zaostalih dugovanja, a sa mnom šta bude. Nisu to mogli obećati, pa ni ja nisam mogao promijeniti svoju odluku da više nisam glavni trener - rekao je Stojić.

Na užarenu klupu sjeo je njegov pomoćnik Dragan Savić, imaće debi u Širokom Brijegu u subotu.

- Idemo da se nadigravamo, nemamo šta izgubiti. Šteta što zbog kartona neće nastupiti Darjan Todorović, mnogo bi nam značio u ovom trenutku. Cilj je da se ne obrukamo - rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana