FK Drina: Operacija opstanak

Drago Gajić
FK Drina: Operacija opstanak

Zvornik - Prozivkom igrača, koju je izvršio trener Dragan Mićić, počele su pripreme Drine za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH.

Okupljenim igračima i stručnom štabu obratio se predsjednik kluba Miodrag Jevtić, koji im je poželio da ih posluži dobro zdravlje i da se pripreme za naporan rad, kojim bi trebalo da im donese ostvarenje zacrtanog plana.

- Naš cilj je opstanak u Premijer ligi. Nadamo se da ćete imati adekvatne uslove za trening i da će se klub finansijski stabilizovati. Zbog odlaska nekolicine igrača koji su bili nosioci igre, na upravi je da obezbijedi adekvatne zamjene. Razgovaramo sa nekolicinom igrača, a o konkretnim imenima govorićemo za nekoliko dana - rekao je Jevtić.

Drinu su napustili Edin Rustemović, koji je pristupio ekipi Sarajeva, Slaviša Radović je na probi u Vojvodini iz Novog Sada, a Filip Erić se vratio u Rad iz Beograda. Korejci Kim i Li su takođe dobili odriješene ruke da traže novi klub, a na transfer listi je i Stefan Čolović.

- Očekuje nas teška borba za opstanak. Zbog odlaska igrača biće potrebno da dovedemo jednog golmana, dva odbrambena igrača i jednog u špicu napada. Pripreme ćemo obaviti u teretani Rekreativno-sportskog centra u Zvorniku i na igralištu u Čelopeku. Ukoliko klub obezbijedi sredstva, trebalo bi da odemo na desetodnevne pripreme negdje van Zvornika. Nadamo se da ćemo se adekvatno pripremiti i obezbijediti opstanak u Premijer ligi - rekao je Mićić.

Do početka prvenstva Drina bi trebalo da odigra osam pripremnih utakmica. U planu su susreti sa ekipama Donjeg Srema iz Pećanaca, Mačve iz Šapca, Loznice i Podrinja iz Janje, a još četiri termina su slobodna i za njih se traže protivnici.

Igrači

Prvoj prozivci su se odazvali: Goran Maksimović, Almir Osmanović, Vlado Ivanović, Miloš Jokić, Dejan Uzelac, Damir Memović, David Milošević, Aleksandar Kikić, Ivan Lazarević, Radovan Vasić, Slobodan Đurić, Novica Marković, Živko Nikolić, Filip Kostić, Aleksandar Nikolić, Rade Lazić i Miloš Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana