ФК Дрина: Операција опстанак

Драго Гајић
ФК Дрина: Операција опстанак

Зворник - Прозивком играча, коју је извршио тренер Драган Мићић, почеле су припреме Дрине за наставак првенства у Премијер лиги БиХ.

Окупљеним играчима и стручном штабу обратио се предсједник клуба Миодраг Јевтић, који им је пожелио да их послужи добро здравље и да се припреме за напоран рад, којим би требало да им донесе остварење зацртаног плана.

- Наш циљ је опстанак у Премијер лиги. Надамо се да ћете имати адекватне услове за тренинг и да ће се клуб финансијски стабилизовати. Због одласка неколицине играча који су били носиоци игре, на управи је да обезбиједи адекватне замјене. Разговарамо са неколицином играча, а о конкретним именима говорићемо за неколико дана - рекао је Јевтић.

Дрину су напустили Един Рустемовић, који је приступио екипи Сарајева, Славиша Радовић је на проби у Војводини из Новог Сада, а Филип Ерић се вратио у Рад из Београда. Корејци Ким и Ли су такође добили одријешене руке да траже нови клуб, а на трансфер листи је и Стефан Чоловић.

- Очекује нас тешка борба за опстанак. Због одласка играча биће потребно да доведемо једног голмана, два одбрамбена играча и једног у шпицу напада. Припреме ћемо обавити у теретани Рекреативно-спортског центра у Зворнику и на игралишту у Челопеку. Уколико клуб обезбиједи средства, требало би да одемо на десетодневне припреме негдје ван Зворника. Надамо се да ћемо се адекватно припремити и обезбиједити опстанак у Премијер лиги - рекао је Мићић.

До почетка првенства Дрина би требало да одигра осам припремних утакмица. У плану су сусрети са екипама Доњег Срема из Пећанаца, Мачве из Шапца, Лознице и Подриња из Јање, а још четири термина су слободна и за њих се траже противници.

Играчи

Првој прозивци су се одазвали: Горан Максимовић, Алмир Османовић, Владо Ивановић, Милош Јокић, Дејан Узелац, Дамир Мемовић, Давид Милошевић, Александар Кикић, Иван Лазаревић, Радован Васић, Слободан Ђурић, Новица Марковић, Живко Николић, Филип Костић, Александар Николић, Раде Лазић и Милош Филиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана