FK Borac ostao bez najuspješnijeg direktora: Preminuo Milorad Slavnić

Glas Srpske
FK Borac ostao bez najuspješnijeg direktora: Preminuo Milorad Slavnić

Banjaluka - U Univerzitetskom kliničnom centru Republike Srpske u Banjaluci u ponedjeljk je poslije kraće bolesti u 70. godini preminuo dugogodišnji i najuspješniji direktor Fudbalskog kluba Borac Milorad Mićo Slavnić.

Fudbal mu je bio u krvi i već sa 14 godina zaigrao je za banjalučki Željezničar, a potom i za Jelšingrad. Dugo je maštao o tome da i nekadašnji Budžak (današnje Lazarevo) dobije fudbalski klub i to se desilo 1969. godine. Bio je osnivač Omladinca, za koji je igrao. Potom je obavljao rukovodeće funkcije u ovom klubu, koji je zvjezdane trenutke doživio u posljednjim godinama prošlog i prvim ovog vijeka. Već sa 27 godina postao je predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Banjaluka, a 1986. godine došao je u Borac, gdje je imenovan za direktora. Za vrijeme njegovog mandata uspjesi su na Gradski stadion stizali kao na traci. Borac je osvojio Kup Jugoslavije, obezbijedio povratak u Prvu saveznu ligu Jugoslavije, ostvario najbolji plasman u eliti završivši sezonu na četvrtom mjestu, a kao šlag na sve došlo je osvajanje Mitropa kupa 1992. godine.

Poslije rata ponovo je bio direktor Borca, sa kojim je u sezoni 2002/03. obezbijedio plasman u Premijer ligu BiH. Po odlasku sa Gradskog stadiona ponovo se vratio u svoju najveću ljubav, Omladinac, gdje je bio predsjednik Skupštine kluba.

Sahrana Milorada Miće Slavnića obaviće se srijedu u 14 časova na groblju "Sveti Marko".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana