ФK Борац остао без најуспјешнијег директора: Преминуо Милорад Славнић

Глас Српске
ФK Борац остао без најуспјешнијег директора: Преминуо Милорад Славнић

Бањалука - У Универзитетском клиничном центру Републике Српске у Бањалуци у понедјељк је послије краће болести у 70. години преминуо дугогодишњи и најуспјешнији директор Фудбалског клуба Борац Милорад Мићо Славнић.

Фудбал му је био у крви и већ са 14 година заиграо је за бањалучки Жељезничар, а потом и за Јелшинград. Дуго је маштао о томе да и некадашњи Буџак (данашње Лазарево) добије фудбалски клуб и то се десило 1969. године. Био је оснивач Омладинца, за који је играо. Потом је обављао руководеће функције у овом клубу, који је звјездане тренутке доживио у посљедњим годинама прошлог и првим овог вијека. Већ са 27 година постао је предсједник Општинског фудбалског савеза Бањалука, а 1986. године дошао је у Борац, гдје је именован за директора. За вријеме његовог мандата успјеси су на Градски стадион стизали као на траци. Борац је освојио Куп Југославије, обезбиједио повратак у Прву савезну лигу Југославије, остварио најбољи пласман у елити завршивши сезону на четвртом мјесту, а као шлаг на све дошло је освајање Митропа купа 1992. године.

Послије рата поново је био директор Борца, са којим је у сезони 2002/03. обезбиједио пласман у Премијер лигу БиХ. По одласку са Градског стадиона поново се вратио у своју највећу љубав, Омладинац, гдје је био предсједник Скупштине клуба.

Сахрана Милорада Миће Славнића обавиће се сриједу у 14 часова на гробљу "Свети Марко".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана