ФК Борац најавио систематизацију

nezavisne.com
ФК Борац најавио систематизацију

​Челници ФК Борац у петак су најавили да ће извршити систематизацију радних мјеста, што у преводу значи да ће отказима покушати да смање трошкове клуба како у будућности не би правили веће дугове.

Из Платонове улице су се огласили саопштењем које преносимо у цијелости:

“Фудбалери Борца на терену играма и залагањем, воде клуб ка повратку у БХТ Премијер лигу БиХ. То је оно што сви виде, међутим и управа ради све што је у њеној моћи да клуб спремно дочека највеће изазове. У том циљу биће извршена систематизација унутар самог клуба, што значи рационализација пословања, односно смањење броја запослених.

Клуб тренутно, са оволиким бројем људи, с обзиром на буџет не може нормално да функционише. Сви у управи су свјесни да су то непопуларне мјере, али исто тако треба узети у обзир да ће се евентуалним пласманом у Премијер лигу БиХ, а све на терену иде у том правцу, повећати трошкови.

Актуелна управа не жели да понови грешке својих претходника, па да дође у ситуацију прављења нових дугова. Такође, ваља подсјетити да ово руководство и даље ријешава репове неких ранијих руководилаца. Управа клуба дјелује искључиво у правцу стабилизације и јачања Борца, а никако у смјеру стварања нових дугова”, казали су из клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана