ФК Борац: Донаторска вечера за нови почетак

Дарко Пашагић
ФК Борац: Донаторска вечера за нови почетак

Бањалука - Један од начина на који ће Борац покушати да прибави финансијска средства за нормално функционисање биће и донаторска вечера, коју ће челници клуба организовати 17. јуна на Градском стадиону.

- Планирамо да окупимо 350 званица, односно људи из јавног и спортског живота, те привреднике који желе да помогну у што бржем опоравку Борца. Циљ нам је прикупљање износа од 400.000 марака, а највећи дио новца би био утрошен за модернизацију стадиона. Дио би био потрошен за санирање старих дуговања, а дио за трошкове у наредној сезони. За организовање ове вечере имамо подршку политичког врха Републике Српске и градских власти и очекујемо да на њој испунимо наш циљ - истакао је предсједник Борца Дејан Кустурић.

Он је додао да ће се донаторска вечера одржати на трави Градског стадиона под специјално опремљеним шатором који ће бити допремљен за ову прилику.

Први човјек Бањалучана осврнуо се и на допис који је клуб упутио Извршном одбору Фудбалског савеза БиХ да преиспита сумње у регуларност издавања лиценце зеничком Челику.

- Имамо сазнања која показују да су Зеничани на нерегуларан начин дошли до лиценце. Не желимо никоме да оспоравамо право наступа у највишем рангу такмичења, али желимо да то буде на поштен начин. Све потребне информације које посједујемо о нерегуларностима у вези са лиценцом Челика данас ћемо прослиједити у Фудбалски савез БиХ - наставио је Кустурић.

Он се осврнуо и на изградњу потребне инфраструктуре на Градском стадиону.

- Очекујемо да већ у наредних двадесетак дана, тачније до донаторске вечере, почнемо са изградњом помоћног терена. Одлучност да почнемо са градњом смо одавно показали, средства која је УЕФА прослиједила Фудбалском савезу БиХ су нам још на располагању и убијеђен сам да ће веома брзо наше млађе категорије тренирати на нашем помоћном терену, а не на теренима других бањалучких клубова - додао је Кустурић.

Малбашић

Послије споразумног прекида сарадње са директором Робертом Зрилићем, за вршиоца дужности именован је Стојан Малбашић.

- Моја и визија управе о будућности Борца су доста сличне и зато сам се у овом тешком тренутку прихватио овог посла. Убијеђен сам да ћемо се експресно вратити у Премијер лигу БиХ и онда ћемо одмах јуришати на титулу - нагласио је Малбашић.

Драгишић

Нови шеф стручног штаба Зоран Драгишић нагласио је да ће екипа у односу на ону из прошле сезоне доживјети велике промјене, али да се изазова не боји.

- Још увијек са сигурношћу не могу рећи ко ће од постојећег играчког кадра остати, али је јасно да ћу се базирати на младе играче из наше омладинске школе, као и фудбалере који гравитирају Бањалуци. Радује повратак голмана Асмира Авдукића на Градски стадион, јер ће његово искуство сигурно много помоћи да се одмах вратимо у бх. елиту. Неће нам бити нимало лако, јер ће у наредној сезони Прва лига бити знатно јача него раније, али се не бојим изазова - истакао је Драгишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана