FK Borac: Cilj plasman na evropsku scenu

Darko Pašagić
FK Borac: Cilj plasman na evropsku scenu

Banjaluka - Cilj Borca je plasman na međunarodnu scenu. Zbog toga pripreme moramo odraditi na najbolji mogući način da bismo nastavak prvenstva dočekali potpuno spremni.

Ovo je juče na prozivci izjavio šef stručnog štaba banjalučkog premijerligaša Dragan Jović. Prvom okupljanju prisustvovalo je 20 prvotimaca a strateg Banjalučana je upoznao igrače sa planom priprema.

- U Banjaluci ostajemo do 29. januara i za to vrijeme ćemo uraditi ljekarske preglede i potrebna testiranja. Planirano je da se tada osam dana preselimo u Istru, najvjerovatnije u Opatiju. Povratak je 5. februara, a sedam dana kasnije ponovo selimo u Istru, gdje ostajemo još jednom osam dana. Želja mi je da odigramo što veći broj utakmica, tako da sam planirao devet kontrolnih mečeva - istakao je Jović.

Kapiten Borca Draško Žarić je naglasio da su igrači zadovoljni onim što im je predočeno na sastanku sa čelnicima kluba.

- Ambicije klupskog rukovodstva je da se izbori plasman na međunarodnu scenu, ali i da što prije sanira veći dio dugovanja prema nama. Zadovoljni smo onim što nam je obećano i vjerujem da će to biti i ispoštovano - rekao je Žarić.

Predsjednik Radne grupe Fudbalskog kluba Borac Draško Ilić  predočio je igračima da će uprava učiniti sve što je u njenoj moći da Borac što prije prevaziđe tešku materijalnu situaciju.

- Nikada se više ne smije desiti da klub na zelenom terenu izbori plasman u Evropu, a onda da zbog ranijih stvorenih dugovanja ne dobije licencu za nastup na međunarodnoj sceni. Situacija jeste teška, ali ne onako crna kako su neki htjeli da je predstave. Zato moramo svi zajedno da se maksimalno uključimo u rješavanje nagomilanih problema. Izvještajno-izborna skupština kluba zakazana je za 23. januar i do tada će Radna grupa objektivno sagledati stanje svih dugovanja - naglasio je Ilić na prozivci kojoj su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora u ostavci Srđan Šuput, direktor Stanoje Štrbac i sportski direktor Branislav Krunić.

Od dosadašnjih igrača na prozivci nisu bili Joco Stokić i Boris Raspudić, koji su karijeru nastavili u Južnoj Koreji i na Brunejima. Igrač Javora iz Ivanjice Ognjen Petrović, koji je bio na pozajmici otišao je u Kozaru, dok je Ognjen Đelmić na probi u Turskoj. Golman Dragan Đorđić je uzeo papire i slobodan je u potrazi za novom sredinom.

Sastanak

Sastanak Radne grupe Borca sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem i njegovim najbližim saradnicima, koji je trebalo da se održi juče odgođen je za danas u devet časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana