ФK Борac: Циљ пласман на европску сцену

ФK Борac:  Циљ пласман на европску сцену 16.01.2014 12:10 | Дарко Пашагић

Бањалука - Циљ Борца је пласман на међународну сцену. Због тога припреме морамо одрадити на најбољи могући начин да бисмо наставак првенства дочекали потпуно спремни.

Ово је јуче на прозивци изјавио шеф стручног штаба бањалучког премијерлигаша Драган Јовић. Првом окупљању присуствовало је 20 првотимаца а стратег Бањалучана је упознао играче са планом припрема.

- У Бањалуци остајемо до 29. јануара и за то вријеме ћемо урадити љекарске прегледе и потребна тестирања. Планирано је да се тада осам дана преселимо у Истру, највјероватније у Опатију. Повратак је 5. фебруара, а седам дана касније поново селимо у Истру, гдје остајемо још једном осам дана. Жеља ми је да одиграмо што већи број утакмица, тако да сам планирао девет контролних мечева - истакао је Јовић.

Капитен Борца Драшко Жарић је нагласио да су играчи задовољни оним што им је предочено на састанку са челницима клуба.

- Амбиције клупског руководства је да се избори пласман на међународну сцену, али и да што прије санира већи дио дуговања према нама. Задовољни смо оним што нам је обећано и вјерујем да ће то бити и испоштовано - рекао је Жарић.

Предсједник Радне групе Фудбалског клуба Борац Драшко Илић  предочио је играчима да ће управа учинити све што је у њеној моћи да Борац што прије превазиђе тешку материјалну ситуацију.

- Никада се више не смије десити да клуб на зеленом терену избори пласман у Европу, а онда да због ранијих створених дуговања не добије лиценцу за наступ на међународној сцени. Ситуација јесте тешка, али не онако црна како су неки хтјели да је представе. Зато морамо сви заједно да се максимално укључимо у рјешавање нагомиланих проблема. Извјештајно-изборна скупштина клуба заказана је за 23. јануар и до тада ће Радна група објективно сагледати стање свих дуговања - нагласио је Илић на прозивци којој су присуствовали предсједник Управног одбора у оставци Срђан Шупут, директор Станоје Штрбац и спортски директор Бранислав Крунић.

Од досадашњих играча на прозивци нису били Јоцо Стокић и Борис Распудић, који су каријеру наставили у Јужној Кореји и на Брунејима. Играч Јавора из Ивањице Огњен Петровић, који је био на позајмици отишао је у Козару, док је Огњен Ђелмић на проби у Турској. Голман Драган Ђорђић је узео папире и слободан је у потрази за новом средином.

Састанак

Састанак Радне групе Борца са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем и његовим најближим сарадницима, који је требало да се одржи јуче одгођен је за данас у девет часова.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица