Evropsko proljeće u “Boriku”

Dušan Repija
Evropsko proljeće u “Boriku”

Banjaluka - Prvi put poslije sezone 2004/05. rukometaši Borac m:tela dočekali su proljeće u Evropi, a ulazak u osminu finala Čelendž kupa obezbijedili su jednom od najboljih utakmica u novijoj istoriji.

Banjalučani u očitali lekciju rivalu iz Premijer lige BiH, Vogošći, i slavili sa 30:18, a budući da su dobili i prvi meč (23:22), pokazali su da su u ovom trenutku mnogo bolji rival. Odlična atmosfera nosila je domaće od samog starta, pa su već poslije nekoliko minuta igre imali 5:0 i nastavili u istom ritmu tokom svih 60 minuta. Odavno “crveno-plavi” nisu odigrali kompletniju utakmicu jer su svi segmenti igre bili na nivou. Odbrana i golman Bojan Ljubišić zaustavljali su sve pokušaje gostiju, iz čega su krila Borca Vladan Đurđević i Bojan Rađenović postizali lake golove. Domaći su dominirali i u igri šest na šest, a asistencije Gorana Daničića najbolje je koristio Dean Šešić, koji je odigrao možda i utakmicu karijere.

- Spremali smo se za ovu utakmicu, ne obazirući se na prvi meč. Znali smo šta nas čeka, dobro smo ih skautirali i to na terenu i sproveli u djelo. Mnogo nam je pomogla publika, oslobodio sam se pritiska odmah na startu utakmice, a za moju dobru partiju zaslužan je i trener Mirko Mikić, koji mi je dao više slobode u igri - rekao je Šešić.

Trener Mikić bio je presrećan igrom i pobjedom, koja je svakako najveća u tek započetoj karijeri. Interesantno, ovo je njegov već treći trijumf protiv Vogošće jer je vodio jedan meč upravo protiv ovog rivala još dok je na klupi sjedio Bojan Unčanin.

- Sve frustracije i sve ono što nije išlo u prethodnim utakmicama izbacili smo iz sebe i odigrali vjerovatno jednu od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Daničić je odlično vodio igru. To je ono što želim od njega. Bojan Ljubišić na golu bio je kao i uvijek - čudo - rekao je Mikić.

Žrijeb za osminu finala na programu je sutra, a u bubnju neće biti povlašćenih i nepovlašćenih, tako da Borac ima 15 potencijalnih rivala. Među najjačim su ruski Dinamo Viktor i Neva, grčki AEK, izraelski Ramat Hašaron i rumunski CSM Bukurešt. Ostali mogući rivali su Diken (Finska), Povaška Bistrica (Slovačka), Mašeka (Bjelorusija), Dukla (Češka), Vize (Belgija), Madeira (Portugalija) i Donbas (Ukrajina). Sinoć su igrana još tri revanš meča trećeg kola, a mnogo veće šanse za prolaz od rivala zbog prednosti iz prvih mečeva imali su Berhem (Luksemburg), Svijesa Viljnus (Litvanija) i Arendal (Norveška).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana