Evropske mečeve “princeze” igraju u Palama

Nikola Lučić
Evropske mečeve “princeze” igraju u Palama

Brčko - Aktuelne šampionke BiH, odbojkašice Bimal Jedinstva utakmicu u drugoj rundi Lige šampiona igraće u Palama umjesto na domaćem terenu u Brčkom koji ne ispunjava evropske kriterijume.

Protivnik u drugom kolu brčanskim “princezama” biće ekipa Muluza iz Francuske koja je prije dvije godine bila i šampion ove zemlje. Prvi meč na programu je u Palama 24. oktobra, dok je revanš sedam dana kasnije u gostima.

- Imamo sreću da svake godine dovedemo atraktivne protivnike našim navijačima. Istina je da ćemo ove godine evropske mečeve igrati u Palama. Do sada smo nekako uspijevali da osposobimo dvoranu u Brčkom za evropske mečeve, ali kriterijumi su previsoki. Prema informacijama koje imamo, naš prvi rival izuzetno je opasna i motivisana ekipa. Doveli su dobra pojačanja i sigurno će biti težak protivnik. Pokušavamo da prikupimo što više video-materijala kako bismo analizirali njihovu igru i spremno dočekali prvu utakmicu - rekao je trener Bimal Jedinstva Smail Pezerović.

Brčanke će sezonu u Premijer ligi BiH otvoriti narednog vikenda protiv ekipe Smeča u Lukavcu. Pezerović je poručio da će pohod na 13. titulu državnog prvaka njegove odbojkašice dočekati u dobrom raspoloženju.

- Ekipa nije mnogo promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Jači smo za odličnu Milicu Jovanović koja je igrala u Dinamu iz Pančeva u Srbiji. Ona se potpuno uklapa u naš sistem igre i biće veliko pojačanje. Novina je da će Sandra Mitrović, iako je i dalje na spisku igračica za novu sezonu, sada više biti u funkciji trenera. Angažovali smo i primača Katarinu Popović, bivšu igračicu Gacka i reprezentativku BiH o čijim kvalitetima je suvišno pričati. Tu su i Adisa Hodžić, koja takođe igra na poziciji primača, te korektor Manuela Dragović i tehničar Irena Vukoje. Vera Kostić prestala je sa aktivnim igranjem odbojke, a pregovaramo još sa Amrom Husić i Milicom Krstojević o produžetku saradnje - rekao je Pezerović.

Kup RS

Odbojkašice Bimal Jedinstva glavni su favoriti i za osvajanje Kupa RS. Nakon što su lako odradile posao u četvrtfinalu protiv Dervente rezultatom 3:0 (25:5, 25:10, 25:13), “princeze” će naredne srijede igrati u polufinalu, a ime protivnika na pretposljednjoj stepenici do borbe za trofej saznale su kasno sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana