Elvir Koljić zadovoljan nakon transfera iz Krupe: Nisam pogriješio dolaskom u Krajovu

Siniša Kotaraš
Elvir Koljić zadovoljan nakon transfera iz Krupe: Nisam pogriješio dolaskom u Krajovu

Krajova - Dojučerašnji prvotimac Krupe i najbolji strijelac Premijer lige s osam pogodaka, Elvir Koljić, od petka je i zvanično član rumunskog prvoligaša Univerzitatee iz Krajove, a korpulentni napadač se nada da bi već u subotu mogao da debituje za novi klub.

Klub sa zapada Rumunije četiri puta bio je šampion ove zemlje, ali mu je posljednji put to pošlo za rukom još 1991. godine, dok je nacionalni Kup osvajao šest puta, posljednji put u sezoni iza nas. U novo prvenstvo ušao je sa visokim ambicijama u koje se savršeno uklopio i doskorašnji prvotimac Krupe koji ne krije oduševljenje onim što je zatekao u Krajovi.

- Pričalo se o Belgiji, potom Holandiji i Španiji, a na kraju sam završio u Krajovi. Ko zna zašto je to dobro, a već sad mi se čini da nisam pogriješio. Šta reći nego da sam prezadovoljan svime što sam u ova dva dana imao priliku da vidim. Uslovi za treniranje i odigravanje utakmica su sjajni, na vrhunskom nivou, i zaista sam i više nego prijatno iznenađen - prenio je Koljić svoje prve utiske iz Krajove.

Da ništa ne želi da prepusti slučaju Koljić je pokazao odmah po dolasku u Krajovu, kada nije želio da se odmori, već je odradio kompletan trening sa novim saigračima, a obavio je i prvi razgovor sa menadžerom Univerzitatee, italijanskim stručnjakom Devisom Manjom.

- Kada sam već dočekan odlično i kada je klub pokazao da je profesionalan na svim nivoima, onda sam morao da se tako ponašam, pa sam odradio cijeli trening. Nije mi bilo teško, imao sam priliku da se upoznam s igračima, ali i da popričam sa trenerom Manjom. Rekao mi je da od mene puno očekuje, tako da nije isključeno da već u subotu debitujem za Univerzitateu - kazao je Koljić.

A u pitanju je derbi sedmog kola šampionata Rumunije, utakmica sa Dinamom iz Bukurešta.

- Zaista bih volio da zaigram, makar jedno poluvrijeme, da pokušam da nastavim dobre igre kada sam već u ovakvoj formi. Mislim da mogu da se izborim za mjesto standardnog prvotimca i znam da se samo mene pita hoću li u tome i uspjeti. U odličnoj sam formi, ekipa je, koliko sam imao priliku da vidim, jako dobra, tako da nema bojazni da se neću uklopiti - samouvjeren je bivši napadač Krupe.

Koljić je upoznat i s ovogodišnjim ambicijama svog novog kluba i obećava da će dati sve od sebe da se one i ostvare.

- Nema tu nikakve tajne, cilj Univerzitatee u ovoj sezoni je borba za sam vrh tabele, odnosno titulu, kao i pokušaj da bude odbranjena titula pobjednika nacionalnog Kupa Rumunije. Neću da obećavam ne znam koliko golova, ali hoću da ću dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate - zaključio je Koljić.

Krupa milion u plusu

Premijerligaš iz kanjona Vrbasa ove godine je na transferima igrača zaradio rekordnih 1.060.000 evra. Naime, uz ovih 465.000 evra, dobijenih od transfera Koljića u Univerzitateu, Krupa je od istog igrača zaradila još 100.000 evra kada je zimus otišao na šestomjesečnu pozajmicu u Leh. Od transfera Aleksandra Vukotića u belgijski Beveren inkasirano je 345.000 evra, dok je od švedskog Dakurda za Irfana Jašarevića dobijeno 150.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana