Елвир Кољић, Бивши играч Крупе: Могу се изборити за првих 11 Леха

Данијел Радујковић
Елвир Кољић, Бивши играч Крупе: Могу се изборити за првих 11 Леха

Бањалука - Након трансфера каријере у Лех из Познања некадашњи нападач Крупе Елвир Кољић доживио је пех, јер ће због повреде лигамената кољена морати паузирати мјесец, али то га није обесхрабрило и једва чека да се опорави како би се опет изборио за прву поставу.

Кољићу није требало много времена да се снађе у Пољској, брзо се уклопио у нови тим и заслужио је повјерење хрватског тренера Ненада Бјелице. Олакшавајућа околност му је што за Лех још игра пет играча са ових простора и имао се на кога ослонити на почетку, када је најтеже.

- Овдје је стварно супер, има доста наших, тако да ми је пуно лакше. Стално смо заједно, добра је екипа на терену и ван њега. Мислим да се можемо борити за титулу, што је циљ, али свакако ћемо бити у плеј-офу. Има још доста утакмица до краја сезоне и ништа није ријешено, тако да ће бити борба до самог краја, али свакако мислим да можемо у Европу наредне сезоне - истакао је Кољић.

Већ у трећој утакмици за нови тим успио се изборити за мјесто стартера, али је добио ударац у кољено, па је морао напустити терен већ након 15 минута меча. Иако су поједини медији пренијели да је завршио сезону, то није истина и на терен ће поново за око мјесец.

- Ово што су писали поједини портали није истина, умјесто да су ме питали, сами су измишљали неке ствари без потребе. То није битно сада, углавном сам добро прошао на крају, ништа није пукло и ништа није страшно, а пауза је четири до пет седмица, тако да сам послије паузе спреман за репрезентацију. Све је било од ударца и потребно је вријеме да зарасту лигаменти - додао је Кољић.

Након 26 кола његов тим је тренутно трећи на табели са 43 бода, што је пет мање од Легије, а осам од прве Јагелоније. Лех има шансе за добар резултат, а Кољић једва чека да поново заигра како би помогао својим новим саиграчима.

- Прије свега добра је екипа и здрава средина. Тим је млад и даје се шанса играчима, па мислим да се могу изборити за првих 11 и да играм добро. Кренуо сам од почетка меч са Сласком и све је било супер, али десила се та повреда која ме је мало омела. Сада је најважније да се опоравим и онда поново да се борим за мјесто у тиму - закључио је Кољић.

Каријера

Кољић је рођен у Ваљадолиду, а каријеру је почео у Кључу, одакле је отишао у словеначки Триглав. Тамо се није пуно задржао и дошао је у Крупу, гдје је прво био пола године и онда се опробао у Борцу. Касније се вратио у Крупу, гдје се доказао и запео за око многим тимовима. У првом дијелу ове сезоне одиграо је 15 мечева у лиги и постигао шест погодака. То му је омогућило трансфер у Лех, гдје ће бити на позајмици до љета, а ако све буде према најавама, онда би Пољаци требало да га откупе од тима из Крупе на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана